Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη όσον αφορά το Internet Marketing που καθιστά μάταιες τις προωθητικές ενέργειες πολλών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο το συναντάμε ξανά και ξανά και που έχει ως αποτέλεσμα εταιρείες να χάνουν χρήμα και χρόνο κάνοντας το ίδιο λάθος: να προσπαθούν να διαχειριστούν το online marketing με ενέργειες που δε βασίζονται σε γερά θεμέλια.

Διαβάστε ακόμη: Social Media Marketing: Στόχοι για μικρές επιχειρήσεις

Ξεκινήστε με γερές βάσεις

Όπως ένα σπίτι χρειάζεται σταθερά θεμέλια έτσι χρειάζεται και το internet marketing μια γερή βάση για να σταθεί. Κι αυτή είναι η ιστοσελίδα σας της εταιρεία σας. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να αποτελεί το κέντρο όλου του internet marketing της επιχείρησής σας. Αν δεν έχετε έναν ιστοχώρο ως κορμό τότε χάνετε άσκοπα μεγάλο μέρος του budget που έχετε να διαθέσετε είτε αν είναι offline είτε online το marketing σας.

 internet marketing foundations

Όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία, η βάση της πυραμίδας είναι το website σας. Και για να πετύχει πρέπει να είναι σχεδιασμένο για το τελικό χρήστη. Δεν έχει τόσο να κάνει με εσάς όσο με τις λύσεις που το προϊόν – υπηρεσία σας προσφέρει. Επισημάνετε λοιπόν τα πλεονεκτήματα που παρέχετε και γιατί πρέπει να διαλέξουν εσάς από τον ανταγωνισμό.

Το site σας είναι το πρώτο βήμα

Εδώ είναι που πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν Λίγο να ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει άπειρες ιστοσελίδες πολύ φτωχά σχεδιασμένες που με μικρές διορθώσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό το κέρδος από το internet marketing.

Κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης και σίγουρα έχουν υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά δυστυχώς δε μετατρέπουν αυτήν την επισκεψιμότητα σε πωλήσεις (ή ό,τι άλλο στόχο έχει η σελίδα). Ή τέλος πάντων δε τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο θα μπορούσαν.

Ποιο το νόημα να ξοδέψει μια εταιρεία σε SEO (search engine optimization) και όντως να βρεθεί ψηλά στο Google όταν ο χρήστης φτάνει τελικά σε μια “άδεια” ιστοσελίδα, σε μια σελίδα χωρίς ποιότητα.

Διαβάστε ακόμη: Ανανέωση website – Θέλει το site σας φρεσκάρισμα;

Ποιότητα Ιστοσελίδας

Όταν μιλάμε για ποιότητα ιστοσελίδας μιλάμε για δύο πράγματα:

  1. Το σχέδιο και τη μορφή της ιστοσελίδας (design / layout)

  2. Το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στο χρήστη.

Το design της σελίδας είναι σημαντικό να είναι φιλικό προς το χρήστη. Πρέπει η πλοήγηση στο site να είναι εύκολη και είναι απαραίτητο να μπορεί να βρει ο επισκέπτης της σελίδας σχετικό περιεχόμενο με ελάχιστα clicks του mouse. Πρέπει να είναι μοντέρνο και προσβάσιμο από όλες τις συσκευές (responsive design) και να δημιουργεί καλή εντύπωση με το που εισέρχεται ο χρήστης στο site.

Διαβάστε ακόμη: Responsive Web Design – Για να «παίζει» το site σου παντού

Το μήνυμά σας, βρίσκεται στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Θέλετε ο επισκέπτης να δράσει στη σελίδα σας, (να σας πάρει τηλέφωνο, να συμπληρώσει μια φόρμα επικοινωνίας, να κάνει αγορά) και για αυτό πρέπει να χτίσετε τη σελίδα σας έχοντας τον χρήστη σαν κεντρικό παράγοντα.

Ερωτήσεις για το περιεχόμενο της σελίδας σας:

  • Τι κερδίζει ο χρήστης από εσάς;
  • Τι πλεονεκτήματα παρέχετε;
  • Ποια είναι η ξεχωριστή προσφορά σας;
  • Γιατί να συνεργαστεί μαζί σας;
  • Γιατί να σας πιστέψει;
  • Γιατί να δράσει ΤΩΡΑ;

Έχετε μόνο κάποια δευτερόλεπτα να τραβήξετε τη προσοχή του επισκέπτη οπότε πρέπει να πετύχετε καλή και γρήγορη πρώτη εντύπωση. Η σελίδα σας πρέπει να είναι αποτελεσματική όχι όμορφη. Μπορεί να είναι και τα δύο αλλά το αποτελεσματικό κομμάτι είναι αυτό που πρέπει να στοχεύετε πρώτα. Μη παρακάμψετε αυτό το βήμα, δώστε σημασία στο περιεχόμενο και θα μετατρέψετε τον χρήστη από απλό επισκέπτη σε άνθρωπο που έχει επαφή με την εταιρεία σας.

Διαβάστε ακόμη: Τα 7 συμαντικότερα trends για το Web Design

Είστε έτοιμοι!

Έχετε ένα μοντέρνο και αποτελεσματικό website: ΝΑΙ

Έχετε φροντίσει για το μήνυμα της σελίδα σας; ΝΑΙ

Είναι ώρα πλέον να στείλετε traffic στην ιστοσελίδα σας!

internet marketing foundations

Άλλη μια συμβουλή: Καταγράψτε τα αποτελέσματα των marketing ενεργειών σας γιατί “αν δεν μετρήσετε δε θα βελτιώσετε”.

Οπότε… Πριν προχωρήσετε στο Facebook, το Twitter, το YouTube, το Linkedin (και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα), πριν ακολουθείστε τους δρόμους του SEO Marketing, Affiliate Marketing, Email Marketing αλλά και της Offline Διαφήμισης… Πριν από όλα αυτά αφιερώστε χρόνο στην ιστοσελίδα σας!

Σπύρος Μυγδάνης

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

Hashtags: #etherlogic #contentmarketing #websites #planning

Σχετικά με Spyros Mygdanis

Spyros Mygdanis

Co-founder της EtherLogic και Web-Mobile Developer. Δημιουργεί και επιμελείται το περιεχόμενο του blog της EtherLogic και προγραμματίζει τη δημοσίευση άρθρων για θέματα που αφορούν το Internet Marketing. Στόχος του να κάνει γνωστές τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους στη δημιουργία και προώθηση της ιστορίας, της ιδέας τους ή της εταιρίας τους online!

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?