Αποτελούν πρακτικές και μεθόδους που συναντάμε περισσότερο το τελευταίο χρόνο στο χώρο του web design. Εξαιρετικά trends που μπορούν να δημιουργούν εκπληκτικό αισθητικό και χρηστικό αποτέλεσμα και που βελτιώνουν το user experience αν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Responsive Design

Σήμερα ο χρήστης του Ιντερνετ έχει στην διάθεση του πολλές διαφορετικές πλατφόρμες για να «σερφάρει». Από mobile συσκευές όπως smartphone και tablet σε smart TV και το παραδοσιακό PC. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση για όσους ασχολούνται με το web design η διατήρηση του User Experience σε όλες τις πλατφόρμες. Η «αίσθηση» και η χρηστικότητα ενός web site πρέπει να είναι η ίδια είτε ο χρήστης μπαίνει με το iPhone είτε από το PC του. Το trend που επικρατεί και την φετινή χρονιά είναι το responsive web design. Η μέθοδος δηλαδή ενοποιημένου σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε αυτή να αποκρίνεται στις αλλαγές μεγέθους της οθόνης. Ο στόχος είναι η ύπαρξη ενός και μόνο website που να λειτουργεί σαν ένας δυναμικός καμβάς πάνω στον οποίο τα στοιχεία του να αναπροσαρμόζονται και να αναδιατάσσονται δυναμικά σύμφωνα με τις αλλαγές του μεγέθους του παραθύρου.

Διαβάστε ακόμη: Responsive Web Design – Για να «παίζει» το site σου παντού

Σταθερά Header Navigation Bars

Αν και δεν είναι καινούριο το σταθερό navigation bar αποτελεί ένα σημαντικό trend στον χώρο τελευταία. Τα σταθερά navigation bars είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρακτική στο web design γιατί εκτός του ότι είναι αρκετά εύκολη, είναι πρακτικά εφαρμόσιμη παντού καθώς ταιριάζει αισθητικά με πολλά layouts. Επιπλέον βελτιώνει σημαντικά το user experience διευκολύνοντας τον χρήστη να περιηγηθεί στις σελίδες του site εύκολα. Δείτε παράδειγμα εδώ.

To infinite Scrolling

Όλοι έχουμε αναζητήσει φωτογραφίες στο Google ή έχουμε ανατρέξει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας στο wall μας στο Facebook. Αυτό ακριβώς είναι το infinite scrolling, όσο δηλαδή ο χρήστης κατεβαίνει προς το κάτω μέρος μια σελίδας, φορτώνεται επιπλέον περιεχόμενο. Ούτε αυτή η πρακτική αποτελεί καινοτομία του 2013 αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των sites που την υιοθετούν.

Διαβάστε ακόμη: Βασικά είδη ιστοσελίδων; Ποιο σας ταιριάζει;

Διαφανής σχεδιασμός

Με την χρήση πλέον του CSS3 μπορεί εύκολα κάποιος να δημιουργήσει σε συγκεκριμένα σημεία την αίσθηση της διαφάνειας. Δεν χρειάζεται πια να ξοδεύει κάποιος χρόνο στο Photoshop με μια απλή ρύθμιση του transparency και του opacity property μπορεί να δημιουργηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τεράστιες φωτογραφίες στο φόντο

Η χρήση μεγάλων φωτογραφιών στο background κέρδισε αρκετούς υποστηρικτές φέτος. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο του να κερδίσεις την προσοχή του επισκέπτη και μπορεί πραγματικά να προσφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα όταν εφαρμοστεί σωστά.

Parallax scrolling

Άλλη μια τεχνική που έχει επικρατήσει ως trend τον τελευταίο καιρό για το web design. Το parallax scrolling είναι ένα εφέ που στην ουσία κάνει το background να κινείται με πιο αργό ρυθμό από το υπόλοιπο site και να δημιουργεί έτσι την αίσθηση βάθους πεδίου 3D καθώς κάνουμε scroll down. Είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό εφέ το οποίο όταν χρησιμοποιείται έξυπνα μπορεί να έχει πραγματικά θεαματικό αποτέλεσμα όπως αυτό εδώ.

Διαβάστε ακόμη: 7 tips για ένα αποτελεσματικό newsletter

Single Page web design

Τέλος, ένα trend που κερδίζει έδαφος ως τεχνική το 2013 είναι το single page web design. Σε αυτή την τεχνική όλο το web site είναι δομημένο σε μία μόνο σελίδα. Συνήθως όλο το περιεχόμενο αποτυπώνεται σε μία σελίδα και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται κάποιοι μηχανισμοί για την πλοήγηση στις πληροφορίες που θέλουμε. Η χρήση HTML5 CSS καθώς και Javascript μας δίνουν την δυνατότητα για δημιουργία scrolling animations και άλλων θεαματικών εφέ που μπορούν να προσδώσουν ένα μοναδικό user experience. Αυτή η τεχνική ενδείκνυται για την δημιουργία portfolio web sites.

 

Hashtags: #etherlogic #webdesign #responsivedesign

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?