Νέες ιστοσελίδες εμφανίζονται καθημερινά στο διαδίκτυο αλλά δυστυχώς πολύ συχνά η τελική τους μορφή είναι γεμάτη λάθη. 2 από τα πιο σημαντικά αφορούν τη στρατηγική marketing που ενσωματώνει κανείς στο website του και πρόκειται για λάθη που κάνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες online, είτε έχουν e-shop είτε μια ιστοσελίδα για την επιχείρηση τους.

Διορθώνοντας τα λάθη αυτά θα έχετε μια εντελώς νέα παρουσία στο Internet και μια Ιστοσελίδα που «δουλεύει»!

Διαβάστε ακόμα: Στοιχεία ενός αποδοτικού website

ΛΑΘΟΣ #1

Το Νο1 Λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν κάνουν καθόλου Μάρκετινγκ (ή κάνουν ελάχιστο). Το να έχετε την καλύτερη και πιο design-άτη σελίδα του κόσμου δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν ξέρει κανείς ότι υπάρχει!

Καθημερινά ανεβαίνουν on-line περισσότερες από 140.000 νέες σελίδες. Που είναι αυτές και ποιος τις βλέπει;

Εάν δεν θέλετε να χαθείτε στο αχανές του κυβερονοχώρου θα πρέπει να κάνετε Μάρκετινγκ στην σελίδα σας!

Ο ανταγωνισμός online είναι σκληρός και δεν μπορείτε να αφήσετε στην τύχη (ή στην Google) την επισκεψιμότητα της σελίδας σας. Το Μάρκετινγκ όμως που θα κάνετε θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο βάση Στρατηγικής και όχι αποσπασματικό. Και αυτό μας φέρνει στο 2ο Λάθος.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να κάνεις το website της επιχείρησης σου λειτουργικό

ΛΑΘΟΣ #2

Το Νο2 Λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ονομάζεται 1-STEP-ΜARKETING. Χρησιμοποιούν δηλαδή τακτικές & ενέργειες ΕΝΟΣ ΒΗΜΑΤΟΣ. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι οι Διαφημίσεις, banners, emails, και η ίδια η Ιστοσελίδα σας, προσπαθούν να πουλήσουν Προϊόντα & Υπηρεσίες – αμέσως – αυτή τη στιγμή στον επισκέπτη που έρχεται για πρώτη φορά! Αυτό ονομάζεται ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ-1-ΒΗΜΑΤΟΣ γιατί ο Στόχος τους είναι να “πείσουν” τον Υποψήφιο Πελάτη να πάει κατευθείαν από την διαφήμιση – να αγοράσει το προϊόν σας – ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ!

Δεν δουλεύει έτσι, δυστυχώς! Και εάν συμβαίνει, δεν συμβαίνει συχνά.

Όταν προσπαθείτε να πουλήσετε το προϊόν σας σε κάποιον που ΔΕΝ σας ξέρει, ΔΕΝ γνωρίζει την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών σας και ΔΕΝ σας εμπιστεύεται , ΔΕΝ θα αγοράσει (τόσο απλά).

Βεβαίως, η “χρονική απόσταση” από την αναγνώριση του προβλήματος και την έρευνα για λύση online μέχρι την πραγματική αγορά του προϊόντος, ποικίλει ανάλογα με το προϊόν. Για παράδειγμα, εάν θέλω να αγοράσω σπίτι μπορεί να μου πάρει 2 χρόνια. Εάν όμως θέλω να αγοράσω τραπέζι για τον κήπο θα μου πάρει 1-2 εβδομάδες.

Κανείς δεν θα αγοράσει εάν δεν θέλει κάτι “Τώρα” (θα πρέπει να είναι πραγματικά επείγον) ούτε θα αγοράσει με την “Πρώτη Φορά”.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το responsive web design είναι σήμερα απαραίτητο

Πώς θα διορθώσετε τα λάθη στην ιστοσελίδα σας;

Πως θα μετατρέψετε τους άγνωστους επισκέπτες της σελίδας σας σε ενδιαφερόμενους πραγματικούς πελάτες;  

Στο Epixeirein.gr έχουμε αναπτύξει μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 3-ΒΗΜΑΤΩΝ που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτά τα λάθη μια για πάντα!

Η Στρατηγική μας αποτελείται από 3 βήματα που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει.

  • Το 1ο ΒΗΜΑ της Στρατηγικής μας είναι να προσελκύσετε όλους του πιθανούς πελάτες σας στην σελίδα σας. Βεβαίως αυτό δεν αρκεί – όμως είναι το πρώτο (σημαντικό) βήμα. Εδώ θα δείτε 10 έξυπνες τακτικές που θα σας βοηθήσουν να φέρετε περισσότερους επισκέπτες στην σελίδα σας.
  • Το 2ο ΒΗΜΑ της Στρατηγικής μας είναι να “μετατρέψετε” αυτούς τους επισκέπτες σε “Υποψήφιους πελάτες”. Πως; Προσελκύοντας τους σε μια βάση δεδομένων συλλέγοντας τα στοιχεία τους και κυρίως το email τους. Εδώ θα δείτε Βήμα-προς-Βήμα πως θα χτίσετε την λίστα σας. Όμως το να έχετε μια λίστα με 100, 200 ή και 1.000 email δεν σημαίνει τίποτα, εάν δεν υπάρχει διάδραση.
  • Το 3ο λοιπόν ΒΗΜΑ της Στρατηγικής μας είναι να δημιουργήσετε μια σχέση μεταξύ σας.  Στο στάδιο αυτό θα δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για να παρέχετε συνεχές και σε τακτική βάση follow-up με χρήσιμο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, ώστε τελικά οι άνθρωποι να σας εμπιστευθούν και να αγοράσουν αυτό που πουλάτε.

Ακoλουθώντας την παραπάνω Στρατηγική δεν θα χρειαστεί ποτέ να “παρακαλέσετε” για πωλήσεις. Οι άνθρωποι στην λίστα σας θα ζητήσουν μόνοι τους να γίνουν πελάτες σας! Η Στρατηγική μας βασίζεται πάνω στις αρχές του Inbound Marketing.

Πηγή: epixeirein.gr

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?