Ο κόσμος του web design και του ψηφιακού marketing θα συνεχίσει να εξελίσσεται όσο εξελίσσονται οι νέες τεχνολογίες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον πιο συχνά τις mobile συσκευές τους και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στηρίζονται στην ψηφιακή παρουσία τους για να προωθήσουν το brand τους.

Επειδή όλα ξεκινούν με την ιστοσελίδα μιας επιχείρησης, καθώς πάνω σε αυτήν στηρίζεται όλο το internet marketing, παρακάτω θα σας αναφέρουμε τρία χαρακτηριστικά τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για ένα website.

1. Φιλικός σχεδιασμός για mobile

Περίπου ένας στους πέντε επισκέπτες μιας ιστοσελίδας υπολογίζεται ότι την επισκέπτεται από mobile συσκευές, ποσοστό αρκετά μεγάλο για να το παραβλέπει κανείς.

Εύκολο ως προς την ανάγνωση κείμενο

Είναι δυσκολότερο να βλέπετε το οτιδήποτε σε μια μικρότερη οθόνη, επομένως το site σας πρέπει να βελτιστοποιείται γι’ αυτό τον σκοπό. Το μέγεθος της γραμματοσειράς θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα αντίθετο από το φόντο και θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να είναι ευκολότερη η ανάγνωση. Φροντίστε να μην περιλαμβάνετε elements που βαραίνουν πολύ το site.

Ελαφρής σχεδιασμός

Το θέμα του χρόνου φόρτωσης παίζει ρόλο σε γενικές γραμμές, αλλά συνήθως το bandwidth και η ταχύτητα είναι περιορισμένα όταν πρόκειται για mobile συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες που είναι απαραίτητο στοιχείο, πρέπει να χρησιμοποιούνται και να γίνονται optimized.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το responsive web design είναι σήμερα απαραίτητο

Χρησιμοποιείστε CSS ή HTML5

Το online βίντεο αντιπροσωπεύει σήμερα το 50% όλου του mobile traffic και έως το 69% του traffic σε ορισμένα δίκτυα. Ωστόσο, η ενσωμάτωση ενός βίντεο στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά σε mobile συσκευές, οι οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν HTML5 αντί για Flash.

internet marketing effective website

2. Σχεδιασμός με βάση το SEO

Ο χρόνος φόρτωσης μιας ιστοσελίδας έχει επιπτώσεις στο SEO, μαζί με το πόσο καθαρά είναι κωδικοποιημένο το site και το πώς γράφονται τα meta tags και οι περιγραφές. Ο χρόνος φόρτωσης επηρεάζεται από τις επιλογές σχεδιασμού, δηλαδή από τα animations, τις κινήσεις ή ακόμη και το μέγεθος των στοιχείων. Επομένως, επιλέξτε σοφά τα στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε στο site σας.

Διαβάστε ακόμα: O απόλυτος δείκτης επιτυχίας μια ιστοσελίδας

3. Σωστή παρουσίαση

Εάν η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζει σε κεντρικά σημεία το ποιοι είστε και το τι κάνετε, τότε ενδεχομένως να χάνετε σε conversions. Οι χρήστες του διαδικτύου δείχνουν λίγη υπομονή στο να βρουν απαντήσεις και εάν δεν ξέρουν ποιος είστε και τι κάνετε, θα φύγουν από την ιστοσελίδα σας και θα βρουν κάποια άλλη που τους ικανοποιεί περισσότερο.

Θα αναφέρουμε λοιπόν τρεις βασικές σελίδες που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο website της επιχείρησής σας :

Blog

Το Content marketing θα δημιουργήσει αύξηση των επισκέψεων στο site σας και θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας σε leads. Η δημοσίευση φρέσκου και χρήσιμου περιεχομένου στο site σας προσδίδει κύρος στη σελίδα σας και αυξάνει τις πιθανότητες να κάνετε τα σωστά conversions. Όσο περισσότερο σχετικό περιεχόμενο βρίσκει κάποιος στη σελίδα σας, τόσο πιθανότερο είναι να σας εμπιστευτεί.

About

Οι επισκέπτες του site σας πρέπει εύκολα να αντιλαμβάνονται ποιοι είστε και τι κάνετε. Η σελίδα About είναι από τις πιο χρήσιμες στην προβολή μιας επιχείρησης και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο κάθε ιστοσελίδας μιας επιχείρησης.

Επικοινωνία

Μην κάνετε υπερβολές στη σελίδα της επικοινωνίας, γιατί αυτή υπάρχει για να διευκολύνει την επικοινωνία και να δίνει στους επισκέπτες στοιχεία επικοινωνίας. Μην χρησιμοποιείτε περίπλοκη φόρμα, αλλά απλή, καθώς το μόνο που επιδιώκετε είναι να έρθετε σε επαφή με πιθανούς πελάτες.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Σχετικά με Spyros Mygdanis

Spyros Mygdanis

Co-founder της EtherLogic και Web-Mobile Developer. Δημιουργεί και επιμελείται το περιεχόμενο του blog της EtherLogic και προγραμματίζει τη δημοσίευση άρθρων για θέματα που αφορούν το Internet Marketing. Στόχος του να κάνει γνωστές τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους στη δημιουργία και προώθηση της ιστορίας, της ιδέας τους ή της εταιρίας τους online!

Hashtags: #etherlogic #internet #marketing #webdesign #html5 #css internet marketing effective website

 

Επειδή όλα ξεκινούν με την ιστοσελίδα μιας επιχείρησης ας δούμε τρία σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?