Στον σημερινό κόσμο των επιχειρήσεων, είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε μια ανταγωνιστική ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας. Σίγουρα θα έχετε επισκεφτεί sites επιχειρήσεων τα οποία είναι δύσχρηστα, δεν περιέχουν ξεκάθαρες πληροφορίες και μάλλον περισσότερο μπερδεύουν τον επισκέπτη παρά τον ενημερώνουν. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που ένα site επιχειρήσης θα έπρεπε να έχει, ενώ αντίθετα έχουν άλλες λειτουργείες και χαρακτηριστικά που δεν χρειάζονται και που στην πραγματικότητα κάνουν τα websites πιο δύσχρηστα και πιο ‘βαριά’.

Ένα σημαντικό στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι το domain name το οποίο πρέπει να είναι προσδιοριστικό του είδους της επιχείρησης. Φροντίστε να βρείτε ένα domain name όσο πιο απλό και μικρό γίνεται. Αφοού το επιλέξετε, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε ένα website για την επιχείρηση σας. Για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε ένα λειτουργικό site σας παραθέτουμε μερικά σημαντικά στοιχεία τα οποία πρέπει να περιλαμβάνει ένα website σήμερα, καθώς και μερικά στοιχεία που καλό θα ήταν να παραλείψετε.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το responsive web design είναι σήμερα απαραίτητο

Σημαντικές πληροφορίες για την επιχείρηση

Εάν το website δε δίνει την σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα της επιχείρησης, είναι πολύ πιθανό να αποθαρρύνει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας να γίνει πελάτης της επιχείρησης. Είναι must για ένα website εταιρείας να περιλαμβάνει μια σελίδα ‘about’ (που να περιέχει πληροφορίες σχετικές με την επιχείρηση), ωστόσο χρειάζεται να περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, φωτογραφικό υλικό ή μαρτυρίες πελατών ή μπροσούρες και presentations σχετικά με την ιστορία και την δραστηριότητα της επιχείρησης.

internet marketing website tips

Πληροφορίες επικοινωνίας

Εάν ένας χρήστης δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα σας ή να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες σας. γι’ αυτό κάθε website πρέπει να περιλαμβάνει ξεκάθαρα και σε εμφανές σημείο πληροφορίες επικοινωνίας με την επιχείρηση.  Φροντήστε να παρέχετε αρκετούς τρόπους επικοινωνίας, όπως διευθύνσεις email, των ταχυδρομικές διευθύνσεις, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς. Επαναλαμβάνω είναι σημαντικό αυτές οι πληροφορίες να είναι εύκολα προσβάσιμες και ευανάγνωστες.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Homepage μου δεν αποδίδει;

Εύκολη πλοήγηση

Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ένα website εάν είναι δύσκολο να πλοηγηθεί μέσα σ’ αυτό. Στις σελίδες πρέπει να δίνονται ονόματα που να είναι κατανοητά και ευανάγνωστα, όπως ‘Περιεχόμενο’, ‘Σχετικά με’, ‘FAQ’s’, κλπ. Για να τους βοηθήσετε περισσότερο στην πλοήγηση, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ανά περίπτωση ένα call to action. Ένα CTA παρακινεί τον χρήστη να κάνει κάτι, όπως πχ. το να ‘κάνει κλικ για να μάθει περισσότερα’ ή τον κατευθύνει να διεκδικήσει ένα δώρο, το οποίο μπορεί να είναι κάτι απλό όπως ένα how-to article.

Ασφάλεια

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που έχει το κοινό, όταν πραγματοποιέι online αγορές, είναι η ασφάλεια. Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι, όπως για παράδειγμα hackers να κλέψουν τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας, της ταυτότητας κλπ. Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχει ένα website, τόσο περισσότερο το εμπιστεύονται οι χρήστες. Φροντίστε να εγκαταστήσετε SSL- certificate ιδιαίτερα εάν το site σας εξυπηρετεί online αγορές. Το SSL κρυπτογραφεί πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, κάνοντας δύσκολη την υποκλοπή τους. Άλλες επιλογές για ενίσχυση της ασφάλειας είναι το VeriSign, το TrustE, το Entrust και το GeoTrust.

Πολλοί άνθρωποι περιλαμβάνουν στο website τους πράγματα τα οποία όχι μόνο είναι άχρηστα, αλλά επιφέρουν και αρνητικά αποτελέσματα (πχ. αποσπούν την προσοχή των χρηστών). Για παράδειγμα, η χρήση μουσικής δεν είναι απαραίτητη, όπως δεν είναι απαραίτητη και η χρήση του flash video. Οτιδήποτε είναι σε auto-play μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό για τους χρήστες, ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν παλαιότερης τεχνολογίας υπολογιστές και είναι πιο αργοί. Επιπλέον, προσπαθήστε να αποφεύγετε την προσθήκη πληροφοριών που είναι ανούσιες. Οτιδήποτε κάνει το website σας να λειτουργεί αργά, είναι και αυτό που θα αποθαρρύνει τους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Σχετικά με Spyros Mygdanis

Spyros Mygdanis

Co-founder της EtherLogic και Web-Mobile Developer. Δημιουργεί και επιμελείται το περιεχόμενο του blog της EtherLogic και προγραμματίζει τη δημοσίευση άρθρων για θέματα που αφορούν το Internet Marketing. Στόχος του να κάνει γνωστές τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους στη δημιουργία και προώθηση της ιστορίας, της ιδέας τους ή της εταιρίας τους online!

 

Hashtags: #etherlogic #internet #marketing #website #ecommerce internet marketing website tips

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?