Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Για πολλούς από εμάς έχουν γίνει μέρος της κοινωνικής μας ζωής. Ακολουθούν 10 στατιστικά που πρέπει να γνωρίζουμε για τις 10 μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

1. Facebook

Υπάρχουν πάνω από 1,15 δις ενεργοί χρήστες στο Facebook. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 21% σε 12 μήνες. Το Facebook αποτελεί ακόμα το πλέον δημοφιλές social media. Περισσότερα στατιστικά για το Facebook σε αυτό το infograpfic.

2. Google+

Το Google+ έχει γίνει το δεύτερο σε μέγεθος κοινωνικό δίκτυο τους τελευταίους 6 μήνες και συνεχίζει να μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς μετρώντας πλέον 343 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

social-media-facts-2

3. Twitter

Το twitter είναι μια πλατφόρμα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ΜΜΕ και τα social media. Η τηλεόραση πλέον χρησιμοποιεί το twitter εξ αιτίας της απλότητας και της αμεσότητας στην επικοινωνία. Σήμερα μετράει 288 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Διαβάστε ακόμη: 5 Tips για να κερδίσεις followers στο twitter

4. LinkedIn

Με συνεχείς αλλαγές στην πλατφόρμα του το LinkedIn προσπαθεί να γίνει πιο “social”. Σε κάθε περίπτωση έχει καταφέρει να θεωρείτε το κορυφαίο σε θέματα δικτύωσης επαγγελματιών. Μετράει 238 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

5. YouTube

Το YouTube είναι ο απόλυτος προορισμός για online video. Έχει πάνω από 1 δις μοναδικούς επισκέπτες σε μηνιαία βάση.

6. Instagram

Το Instagram είναι η πρώτη μεγάλη εξαγορά του Facebook. Στις αρχές του 2012 όταν και έγινε η εξαγορά είχε στη βάση του13εκατομύρια χρήστες. Σήμερα μετράει 130 εκατομμύρια χρήστες.

7. Pinterest

Το Pinterest είναι ίσως το πιο εκκεντρικό από τα social media σε θέμα design. Σήμερα έχει πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες και δίκαια συγκαταλέγεται στους μεγάλους παίκτες του χώρου.

Διαβάστε ακόμη: Το Pinterest για τις επιχειρήσεις

8. Vine

Όταν το Instagram παρουσίασε την δυνατότητα video δημοσιεύσεων υπήρξαν πολλοί που υποστήριξαν πως αυτό θα ήταν και το τέλος του Vine (Του νέου κοινωνικού δικτύου από το twitter). Πρόσφατα όμως το Twitter ενημέρωσε το κοινό πως το Vine έχει 40 εκατομμύρια χρήστες. Τεράστιος αριθμός αν υπολογίσουμε πως το Vine δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

9. Tumblr

Το Tumblr εξαγοράστηκε πέρυσι από την YAHOO γιατί κατάφερε να γίνει ένα από τα 10 κορυφαία sites στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελεί μια εύχρηστη πλατφόρμα blogging που εκμεταλλεύεται καλύτερα τα “visuals”. Έχει 245 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

10. Foursquare

Το Foursquare είναι κοντά μας από το 2009. Απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε mobile χρήστες. Σήμερα έχει 30 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες το μήνα.

Εσύ πιο απο τα παραπάνω social media facts δεν γνώριζες; Άφησε μας το σχόλιο σου.

Hashtags: #etherlogic #socialmedia #facts #statistics

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?