Σε επάγγελμα που πληρώνει καλύτερα από… το βασικό μισθό ανάγεται το λεγόμενο affiliate marketing. Η πρώτη σχετική έρευνα στην Ελλάδα που διενεργήθηκε από την διαφημιστική ForestView και την Focus Bari δείχνει ότι εάν ξοδεύει κανείς το 43% του ημερήσιου χρόνου του στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ίντερνετ από την ιστοσελίδα, το newsletter, την σελίδα του στο Facebook ή από το blog του, μπορεί να κερδίζει μηνιαία περί τα 567 ευρώ, ή πολλαπλάσια, 1.695 ευρώ εάν απασχολείται όλη μέρα.

Στο affiliate marketing, για να πληρωθεί ο ιδιοκτήτης του μέσου, πρέπει οι ενέργειές του να φέρουν απτά αποτελέσματα, δηλαδή να καταγραφεί η επιθυμητή ενέργεια/στόχος του διαφημιζόμενου (π.χ. να γίνει μια αγορά ή να συμπληρωθεί μια φόρμα ενδιαφέροντος). Στην προκειμένη περίπτωση, ανάμεσα στον μεμονωμένο συνεργάτη/affiliate και τον διαφημιζόμενο μεσολαβεί η ForestView, με την οποία συνάπτει σχετικό συμβόλαιο. Διαβάστε τους τρέχοντες όρους συνεργασίας με την Forest View για το affiliate marketing

Η εταιρεία δηλώνει πως το Affiliate Marketing αποτελεί ένα από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους Online Marketing. Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν να επιβραβεύουν τους συνεργάτες τους (Affiliates), οι οποίοι συμμετέχουν στην προώθηση του προϊόντος ή υπηρεσίας τους. Η επιβράβευση εξαρτάται από τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν οι συνεργαζόμενοι στην προώθηση. Συνεργάτης σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε διαθέτει πρόσβαση στο Internet και «δημιουργικό μυαλό για το πώς μπορεί να προωθήσει μία επιχείρηση ψηφιακά», λένε οι άνθρωποι της ForestView, αντικείμενο της οποίας είναι ακριβώς το affiliate marketing (και αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της Google).

Η ForestView αναφέρει πως στο δίκτυό της έχουν ενταχθεί «χιλιάδες Έλληνες», που χρησιμοποιούν την πρακτική των εταιρειών διαφήμισης να συνεργάζονται με δικτυακούς τόπους ποικίλης ύλης για να προωθήσουν μαζί προϊόντα και υπηρεσίες. «Πενία τέχνας κατεργάζεται», λένε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα, το 54% των Ελλήνων affiliates ασχολούνται καθημερινά με το αντικείμενο. Αφιερώνοντας το 43% του ημερήσιου χρόνου τους, τα μηνιαία έσοδά τους ανέρχονται στα 567 ευρώ. Οι full-time Affiliates εισπράττουν κατά μέσο όρο 1.695 ευρώ, δείχνει η έρευνα.

Η πλειονότητα των Affiliates διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, κυμαίνονται ηλικιακά μεταξύ 25-44 ετών, «τρέχουν» 8,2 καμπάνιες το μήνα και βασικά κριτήρια για την επιλογή καμπάνιας θεωρούν την ελκυστικότητα του προϊόντος προς τον καταναλωτή και το ποσό της προμήθειας.

Τέλος, το 72% των συμμετεχόντων εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Affiliate Marketing θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης στη χώρα μας.

 

Άρθρο της Ανθής Παναγιωτάκη

Πηγή: tech.in.gr

#etherlogic #affiliates #affiliatemarketing #onlinemarketing

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?