Μετά το κλείσιμο του Google Reader του ισχυρότερου RSS reader στην αγορά, ο αμερικάνικος κολοσσός φαίνετε να ετοιμάζετε να αποσύρει από την αγορά δύο ακόμα εργαλεία. Ο λόγος για Google keyword tool και το traffic estimator που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη του Google AdWords.

Τα διάσημα εργαλεία του αμερικανικού Κολοσσού που χρησιμοποιείτε από εκατομμύρια διαφημιστές και προγραμματιστές ανά τον κόσμο για αποτελεσματικότερο SEO αλλά και PPC campaigns αναμένεται να αντικατασταθούν από  την νέα υπηρεσία που ονομάζεται keyword planner και η οποία είναι ήδη διαθέσιμη σε όσους διαθέτουν AdWords λογαριασμούς. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της μετάβασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες.

Ήδη από τις αρχές του μήνα στους χρήστες του των εν λόγω εργαλείων ενημερώνονται με μήνυμα που για αυτή την αλλαγή. Άγνωστο παραμένει επίσης το αν θα παραμείνει δωρεάν για το ευρύ κοινό.

Το νέο εργαλείο έχει interface τύπου wizard και καθοδηγεί τον χρήστη, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό generic interface του keyword tool. Έτσι θα είναι ποιο φιλικό και ποιο εύχρηστο για τους διαφημιστές να δημιουργήσουν νέες PPC καμπάνιες.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι τα στατιστικά που θα βλέπουμε. Με το keyword planner πλέον η Google θα μας παρέχει ιστορικά δεδομένα μόνο για «exact match» keywords. Επίσης υποστηρίζει πως τα στατιστικά είναι πλέον ποιο ακριβή γιατί περιλαμβάνουν δεδομένα από αναζητήσεις που γίνονται και από smartphones και tablets κάτι που δεν ίσχυε στο keyword tool.

#etherlogic #keywordplanner #google #adwords #keywordtool #seo

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?