Με μια πρώτη ματιά το περιεχόμενο που περιλαμβάνει video μοιάζει να είναι το τέλειο εργαλείο για καλύτερο engagement των αναγνωστών. Τα emails που περιλαμβάνουν videos επιτυγχάνουν καλύτερα open και click through rates, ενισχύουν τις πωλήσεις και βελτιώνουν κατά πολύ το engagement. Ωστόσο, πολύ λίγες εταιρείες έχουν επιλέξει να συμπεριλάβουν το video σαν βασικό συστατικό του email marketing τους.

Λειτουργικές προκλήσεις

Για πολλά χρόνια η χρήση του video για email marketing ήταν σχεδόν αδύνατη. Οι marketers αντιμετώπιζαν μεγάλες εμπόδια: αρχεία τεράστια σε μέγεθος, φτωχό video rendering καθώς και η ανάγκη για plug-ins από τρίτους που δημιουργούσαν προβλήματα ασφαλείας σε πολλούς servers. Όλα αυτά είχαν αρνητική επίδραση στην δυνατότητα παράδοσης του περιεχομένου καθώς και συνολικά το user experience.

Διαβάστε ακόμηEmail Marketing – Πιο αναγκαίο από ποτέ 

Η λύση της HTML5

Ολοένα και περισσότεροι υιοθετούν την HTML5 σαν πλατφόρμα. Είναι ευρέως διαδεδομένη καθώς είναι ήδη built-inσε όλους τους μεγάλους browsers και στα περισσότερα email clients. Έτσι η προσθήκη πλέων video χρησιμοποιώντας το HTML5 tag είναι εύκολη και γρήγορη υπόθεση. Δεν χρειάζονται πια και τα κάθε λογής plug-ins που χρησιμοποιούνταν για την εισαγωγή video σε emails εξαλείφοντας όλους τα προαναφερθέντα εμπόδια για την παράδοση του περιεχομένου, τα προβλήματα ασφαλείας και το user experience.

Προβλήματα συμβατότητας

Τα περισσότερα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Έτσι τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι τα videos έχουν θετική επίδραση στο user engagement. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός από email clients το υποστηρίζουν. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι Βrowsesrs και τα περισσότερα web based emails (Gmail, AOL mail, Yahoo mail) δεν υποστηρίζουν το video σε email marketing. Ωστόσο, ένα 30% από τους συνδρομητές σας μπορούν να τα δουν και αυτό το ποσοστό αναμένεται να μεγαλώσει εξ αιτίας της αιμοφιλίας του Video.

Δώστε στους συνδρομητές σας εναλλακτικές επιλογές

Τα καλά νέα είναι ότι η HTML5 μπορεί να υποστηρίξει τα περισσότερα formats. Αυτό δίνει την δυνατότητα παραλήπτη του email να διαλέξει το κατάλληλο format όταν ανοίγει το email. Ορισμένοι clients δεν υποστηρίζουν videos σε emails αλλά οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να δείξουν εναλλακτικά μια στατική φωτογραφία ή ένα animated Gif μέσα στο email σας. Αυτή η τεχνική ήδη χρησιμοποιείται από πολλούς και θεωρείτε ιδιαιτέρως επιτυχημένη.

Αξίζει να το δοκιμάσω;

Η χρήση video στο email marketing είναι κάτι το καινούριο και χρειάζεται ακόμα να δοκιμαστεί περισσότερο. Έτσι πριν το υιοθετήσετε φροντίστε να έχετε ενημερωθεί κατάλληλα και βεβαιωθείτε πως ταιριάζει με τους σκοπούς για τους οποίους το διαλέξατε. Το να συμπεριλάβετε πλέον στην εργαλειοθήκη σας είναι πολύ εύκολο. Έτσι λοιπόν τρέξτε μια δοκιμαστική καμπάνια για να τεστάρετε την συμβατότητα και να αξιολογήσετε την απόδοση της. Είναι πολύ πιθανό να έχει αποτέλεσμα για εσάς.

Hashtags: #etherlogic #email #marketing #videos #onlinemarketing

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?