Εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ καθημερινά χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για την εξεύρεση πληροφοριών στο web. Χωρίς αμφιβολία οι σπουδαιότερες μηχανές είναι οι Google, Bing και Yahoo. Οι μηχανές αυτές χρησιμοποιούν πολύπλοκους αλγόριθμους για την κατηγοριοποίηση των αποτελεσμάτων και την παρουσίασή τους στον χρήστη. Έτσι, όταν βάλουμε μια λέξη προς αναζήτηση (keyword) κινητοποιούμε έναν ολόκληρο μηχανισμό ο οποίος μας φέρνει τα αποτελέσματα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Με ποιό όμως τρόπο οι μηχανές παρουσιάζουν τα αποτελέσματα; Πως επιλέγουν ποια σελίδα θα μπει πρώτη; Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για τον τρόπο επιλογής καθώς τα κριτήρια και οι αλγόριθμοι αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς από τις μηχανές για την αποφυγή χειραγώγησης τους. Η google για παράδειγμα σημειώνει στο επίσημο blog της πώς οι αλγόριθμοι της σήμερα επηρεάζονται από 200 και πλέον κριτήρια. Ανάμεσα σε αυτά και το Page Rank, που αποτελεί το πιο γνωστό, που πήρε και το όνομα του από τον Larry Page, ενός εκ τον ιδρυτών της. Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως οι πληρωμένες διαφημίσεις Adwords της Google δεν επηρεάζουν καθόλου τα οργανικά αποτελέσματα. Δηλαδή, αν κάποιος επενδύσει σε καμπάνιες adwords δεν κερδίζει θέσεις έναντι των υπολοίπων στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μπορεί λοιπόν να είναι άγνωστος ο τρόπος κατάταξης, υπάρχουν όμως κάποιες ενέργειες και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται και οι οποίες επηρεάζουν αποδεδειγμένα τα αποτελέσματα. Οι ενέργειες αυτές ονομάζονται Search Engine Optimisation ή SEO.

Οι ενέργειες SEO χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε on-page και σε off-page SEO. Με τον όρο on-page, εννοούμε όλες αυτές τις ενέργειες που κάνουμε πάνω στη σελίδα μας για να την βελτιστοποιήσουμε. Επιγραμματικά οι κυριότερες από αυτές είναι:

  • η σωστή σύνθεση του περιεχομένου
  • η σύνδεσή του με έγκυρα links
  • τα HTML tags
  • η καθαρότητα των urls

Αντίθετα, off-page SEO είναι το σύνολο των ενεργειών μας εκτός ιστοσελίδας με σκοπό να επηρεάσουμε τις μηχανές αναζήτησης. Οι κυριότερες είναι:

  • τo link building (links δηλαδή που οδηγούν στην σελίδα μας)
  • οι αναφορές στα social media
  • το επονομαζόμενο social bookmarking που έχει να κάνει με την αναδημοσίευση του περιεχομένου σας απο πλατφόρμες όπως το digg.com και το reddit.com

Το SEO αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα πεδία του on-line marketing, καθώς μπορεί να αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην οργανική αύξηση της επισκεψιμότητας της σελίδας μας. Ωστόσο, το SEO απαιτεί χρόνο και διαρκή προσπάθεια. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η συμβολή ειδικών. Αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν στη χάραξη στρατηγικής καθώς και να σας υποδείξουν όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το site σας να εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης.

#etherlogic #seo #sem #optimization

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?