Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δοκιμάζει ένα νέο call-to-action «Buy» για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις τόσο για το desktop όσο και για το mobile app. Στόχος είναι να έχουν την δυνατότητα οι χρήστες να πραγματοποιούν αγορές χωρίς να φεύγουν από το Facebook. Πρόκειται για ένα νέο και πολύ φιλόδοξο feature που στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν απευθείας πωλήσεις μέσα από το Facebook. Προς το παρόν βρίσκετε σε δοκιμαστικό στάδιο και παραμένει άγνωστο το πότε θα είναι διαθέσιμο για όλους.

Πρακτικά το κουμπί θα επιτρέπει στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν τις αγορές τους χωρίς να φεύγουν από το Facebook. Για να γίνει αυτό οι χρήστες θα κληθούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία πληρωμών (χρεωστική ή πιστωτική κάρτα) στο λογαριασμό τους στο κοινωνικό δίκτυο ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα αποθήκευσης για μελλοντική χρήση.

Διαβάστε ακόμα: Ξεκινώντας με την PPC διαφήμιση

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Facebook να μπει δυναμικά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και τον πληρωμών καθώς πέρυσι δημιούργησε το Donate button για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ενώ πιο πρόσφατά πειραματιζόταν με το Auto-fill, για συμπλήρωση στοιχείων αγοράς από το λογαριασμό των χρηστών στο Facebook.

social media marketing facebook cta buy

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα χάνουν συνήθως πωλήσεις κατά το checkout όταν πρέπει ο χρήστης να εισάγει τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας. Το νέο αυτό call-to-action υπόσχεται να εξαλείψει αυτή την ανάγκη, αλλάζοντας πρακτικά την διαδικασία αγοράς. Έτσι οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείψουν το Facebook για να ολοκληρώσουν μια αγορά. Με ένα απλό κλίκ, και μια επιβεβαίωση η αγορά θα ολοκληρώνεται.

Αντίστοιχες δοκιμές για ένα «Buy Now» κουμπί που ξεκίνησε πρόσφατα και το Twitter το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να πετύχει μια τέτοια απόπειρα και κατά πόσο μπορεί πραγματικά να ενισχύσει το bottom line των επιχειρήσεων. Στην χώρα μας πάντως δεδομένου ότι πάνω από το 70% των αγορών σε ηλεκτρονικά καταστήματα γίνεται με αντικαταβολή θα είναι αρκετά δύσκολο κάτι τέτοιο να κερδίσει την αποδοχή του κοινού.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Hashtags: #etherlogic #socialmedia #ecommerce social media marketing facebook cta buy

 

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?