Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικά tips για τους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να ξεκινήσουν με το PPC advertising. Αρχικά, με τον όρο PPC εννοούμε τις διαφημίσεις που βρίσκονται είτε επάνω, είτε δεξιά από τα οργανικά αποτελέσματα στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζητήσεων (SERP). Όλες οι κορυφαίες μηχανές αναζητήσεων, όπως η Google και η Bing, και ορισμένα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, προσφέρουν PPC διαφήμιση. Στη φωτογραφία παρακάτω βλέπετε τις διαφημίσεις στη σελίδα αποτελεσμάτων της Google.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα έπρεπε να συμπεριλάβετε το PPC advertising στην στρατηγική σας για το online marketing. Οι βασικότεροι είναι:

  • Μπορείτε να κατευθύνετε υψηλής ποιότητας traffic στο website σας άμεσα.
  • Το PPC σας επιτρέπει να στοχεύσετε σε καταναλωτές που είναι έτοιμοι να προβούν σε μια αγορά.
  • Έχετε τη δυνατότητα να στοχεύσετε σε συγκεκριμένο κοινό. Είτε σε τοπικό είτε σε διεθνές επίπεδο.

internet marketing ppc campaign

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το PPC advertising, δεν είναι τόσο πιεστική όσο για παράδειγμα μια Pop Up διαφήμιση ή το κλείδωμα του περιεχομένου για μερικά δευτερόλεπτα που πιέζει έναν επισκέπτη να δει μια διαφήμιση πριν συνεχίσει. Αντίθετα η PPC είναι τοποθετημένες σε σημεία που δεν ενοχλούν τον καταναλωτή, και που το δίνουν τη δυνατότητα να κάνει κλικ εάν το επιθυμεί. Επίσης είναι πάντα σχετικές με αυτό που αναζητά, και γι’ αυτό μπορούν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιπλέον οι PPC διαφημίσεις είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τις marketing ενέργειες γιατί:

  • Έχετε πλήρη έλεγχο των διαφημίσεων. Έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε το ημερήσιο και το μηνιαίο budget σας καθώς και τον όγκο των επισκέψεων που θα κερδίσετε.
  • Μπορείτε να βρεθείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων από την πρώτη κιόλας μέρα. Ενώ ένα πλάνο SEO για να σας φέρει στην πρώτη θέση, μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες.
  • Έχετε τη δυνατότητα να στοχεύσετε με γεωγραφικά κριτήρια.
  • Έχετε πλήρη έλεγχο του προγράμματος σε αντίθεση με το SEO που υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το επηρεάζουν και δεν είναι όλοι ελεγχόμενοι από εσάς.
  • Έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα. Μπορείτε να δείτε πόσο ακριβώς σας κόστισε το κάθε conversion ή η κάθε πώληση.

Διαβάστε ακόμα: 4 Λόγοι Που Το PPC Ενδείκνυται Για Μικρές Επιχειρήσεις

Εντοπίστε το κοινό σας

Είναι σημαντικό να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το κοινό στο οποίο στοχεύετε. Είναι πάρα πολύ εύκολο να μπερδευτείτε και να ξοδέψετε το budget σας σε λάθος keywords. Απλά το να κατευθύνετε traffic στο website δεν έχει αποτέλεσμα εκτός εάν είναι το κοινό στο οποίο στοχεύετε. Η διαφήμισή σας πρέπει να είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να προσελκύει μόνο το κοινό στο οποίο οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας απευθύνονται.

Πρέπει να κάνετε αρχικά ένα keyword research και να πειραματιστείτε με διαφημίσεις και keywords. Μέχρι να βρείτε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό απαιτείται αρκετός πειραματισμός. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον ειδικό.

Γενικά πρέπει να επικεντρωθείτε στα 3 παρακάτω:

1. Ελέγξτε το budget

Αφού έχετε αποφασίσει για το συνδυασμό keywords και διαφημίσεων, αρχίστε σταδιακά να αυξάνετε το budget. Σε κάθε στάδιο της καμπάνιας σας πρέπει να ελέγχετε την απόδοσή της.

2. Παρακολουθήστε τα Conversions

Φροντίστε πάντα να παρακολουθείτε τα conversions που γίνονται στο website σας για να έχετε μια εικόνα για την προέλευση των πωλήσεών σας. Αν παρατηρήσετε ότι ορισμένα keywords ή διαφημίσεις παράγουν traffic αλλά όχι πωλήσεις, τότε ίσως θα έπρεπε να τα σταματήσετε και να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτά που φέρνουν αποτέλεσμα. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις πλατφόρμες που δημιουργούν τις διαφημίσεις (adwords) ή και στα website analytics (Google analytics).

3. Δώστε προσοχή στο CPA

Πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό για την επιχείρησή σας cost per acquisition, έτσι ώστε να γνωρίζετε πόσα χρήματα μπορείτε να επενδύσετε για να φέρετε ένα νέο πελάτη. Αν δεν δώσετε προσοχή σε αυτό το νούμερο, μπορεί να καταλήξετε στο να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα στο να φέρετε επισκέπτες από τα χρήματα που αυτοί σας αφήνουν.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Γιώργος Καλαϊτζής @ EtherLogic

 

Hashtags: #EtherLogic #internet #marketing #sem #ppc internet marketing ppc campaign

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?