Το SEO πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών κάθε επιχείρησης που θέλει να πετύχει στον κόσμο του internet marketing σήμερα. Ωστόσο, το SEO αποτελεί ένα δυναμικό πεδίο που αλλάζει συνεχώς και ό, τι ίσχυε πριν από δύο χρόνια, πλέον έχει αλλάξει. Παρακάτω λοιπόν θα σας αναφέρουμε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε τις ενέργειές σας που αφορούν τη δημοσίευση περιεχομένου.

Το περιεχόμενο μπαίνει στο επίκεντρο

Με τον τελευταίο Hummingbird αλγόριθμο της Google, έχει ανακοινωθεί ότι ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι να απομακρυνθεί από τη χρήση λέξεων-κλειδιών και να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει πως πλέον πρέπει να μην επικεντρωνόμαστε στην επιλογή keywords, αλλά να δίνουμε έμφαση στην παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου.

internet marketing

Λάβετε υπόψη σας μεγαλύτερο περιεχόμενο

Η Google επιβραβεύει τη δημοσίευση μεγάλου περιεχομένου. Όταν δημιουργείτε ένα post με εξειδικευμένο θέμα το οποίο αποτελείται από χιλιάδες λέξεις, δεν πρόκειται – ούτε χρειάζεται – να το διαβάσουν όλοι. Το επιτυχημένο περιεχόμενο απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό, ως εκ τούτου ένα μεγάλο post θα το διαβάσουν μόνο όσοι ενδιαφέρονται. Η δημιουργία μεγάλου μήκους περιεχομένου για μια συγκεκριμένη θέση αποδεικνύει ότι μπορείτε να παρέχετε χρήσιμο και ουσιαστικό περιεχόμενο για ένα κοινό και, ως εκ τούτου, η Google θα ταξινομεί το περιεχόμενό σας πιο ψηλά.

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το SEO

Δημιουργείτε νέο περιεχόμενο συχνά

Η δημιουργία μεγάλου μήκους περιεχομένου είναι γενικά καλή πρακτική, αλλά, εάν δημοσιεύετε απλά ένα blog με 1000 λέξεις στην ιστοσελίδα σας κάθε έξι μήνες, τότε δε θα έχετε ιδιαίτερα οφέλη στο SEO σας. Εάν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί στο διαδίκτυο, θα πρέπει όχι μόνο να απαντάτε σε ερωτήσεις, να δημιουργείτε έξυπνα και χρήσιμα posts για το κοινό σας, να ανεβάζετε μεγάλου μήκους περιεχόμενο, αλλά και να το κάνετε σε τακτική βάση. Καλό θα ήταν να φτιάξετε ένα πλάνο περιεχομένου, έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας θα δημοσιεύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τόσο το κοινό όσο και η Google θα το εκτιμήσουν και οι βελτιώσεις στο SEO σας θα είναι ορατές με την πάροδο του χρόνου.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Γιώργος Καλαϊτζής @ EtherLogic

Hashtags: #etherlogic #seo #google #hummingbird internet marketing

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?