Οι μηχανές αναζήτησης είναι κατά κανόνα τα καλύτερα εργαλεία που οδηγούν το traffic σε μια ιστοσελίδα, με την προϋπόθεση βέβαια να μπορεί να βρεθεί η ιστοσελίδα σας σε αυτές. Όλοι τις χρησιμοποιούν, όταν ψάχνουν πληροφορίες για οτιδήποτε. Επομένως, για να αυξήσετε την παρουσία σας στις μηχανές αναζήτησης πρέπει να επενδύσετε στο SEO.

Παρακάτω λοιπόν βρίσκονται 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το SEO:

Το SEO είναι μια διαρκής διαδικασία

Το SEO είναι μια διαρκής διαδικασία που κατ’ ουσίαν δεν σταματά ποτέ. Κατά βάση ο μεγαλύτερος όγκος δουλειάς για το SEO γίνεται στην αρχή (με το keyword research, το on page optimization και τη χάραξη στρατηγικής για το link-building). Για να εδραιώσετε όμως μία σημαντική παρουσία στις μηχανές αναζήτησης, πρέπει να δουλεύετε συνεχώς και να προωθείτε το brand σας και την ιστοσελίδα σας μέσω του διαδικτύου. Η επιτυχία του SEO δε θα’ ρθει σε μια νύχτα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να πάρει πολλούς μήνες μέχρι να δείτε μια σημαντική βελτίωση. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σας αποθαρρύνει, επειδή θα σας φανεί μάταιο, είναι όμως απαραίτητο να συνεχίζετε να δουλεύετε και να επενδύετε στο SEO.

Διαβάστε ακόμα: Instagram και επιχειρήσεις, συμβουλές για να ξεκινήσετε

Το περιεχόμενο είναι το Α και το Ω

Το υπάρχον περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας πρέπει να γίνει optimized, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Για να είστε σήμερα επιτυχημένος με το SEO, πρέπει να δημοσιεύετε optimized περιεχόμενο τακτικά. Με το να δημοσιεύετε χρήσιμα και ενημερωτικά posts στην ιστοσελίδα σας καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες ως guests θα αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας και θα φέρει περισσότερα links, όταν αυτά δημοσιευτούν και αναδημοσιευτούν. Κάθε νέο post που δημιουργείτε είναι μία ακόμη ευκαιρία για να κατατάσσεστε στις μηχανές αναζήτησης για keywords και να δημιουργείτε links και traffic.

internet marketing seo 5 things to know

Τα social media παίζουν ρόλο

Πρώτα απ’ όλα, η δραστηριότητα της επιχείρησης στα social media δεν είναι πλέον προαιρετική, αλλά υποχρεωτική. Ανεξάρτητα από το είδος της, το κοινό στο οποίο στοχεύετε σίγουρα χρησιμοποιεί social media. Συνεπώς, υπάρχει τρόπος να τους προσεγγίσετε μέσα από αυτά. H διαχείριση των social media δεν πρέπει να’ ναι αποκομμένη από την υπόλοιπη λειτουργία της επιχείρησης. Αντίθετα, πρέπει να ενσωματώνεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια marketing και οπωσδήποτε και στο SEO. Τα λεγόμενα ‘social signals’ παίζουν σημαντικό ρόλο στον καινούριο αλγόριθμο αναζήτησης της Google. Το περιεχόμενο πρέπει να δημοσιεύεται και να προωθείται στα social media προκειμένου να τραβήξει την προσοχή και να κερδίσει social signals.

Διαβάστε ακόμα: Λάθη SEO που μπορούν να βλάψουν πραγματικά το website σας

Έμφαση στην ποιότητα

Αντί να ανησυχείτε για τον αριθμό των links που έχετε ή για τον αριθμό των blog posts που χρειάζεται να γράψετε, επικεντρωθείτε καλύτερα στην ποιότητα των links και του περιεχομένου που γράφετε. Δέκα ποιοτικά links που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε λίγους μήνες είναι προτιμότερα από πεντακόσια links που έχουν μικρή αξία. Όσον αφορά το περιεχόμενο, μη δημιουργείτε posts απλά για να δημιουργείτε, αλλά δώστε έμφαση στην ποιότητα. Προτεραιότητά σας πρέπει να είναι η δημιουργία καλού περιεχομένου με το οποίο το κοινό θα αλληλεπιδράσει και θα αναδημοσιεύσει.

Το κοινό σας δεν είναι οι μηχανές αναζήτησης

Να’ χετε πάντα υπόψη σας, όταν δημιουργείτε περιεχόμενο, ότι αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες και όχι σε μηχανές αναζήτησης. Το αναφέρουμε αυτό, γιατί τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος έχει εστιάσει στις μηχανές αναζήτησης, δημιουργώντας περιεχόμενο το οποίο αρκετές φορές δεν είναι καν αναγνώσιμο. Το να εστιάσετε την προσοχή σας στα search spiders, μπορεί να σας κάνει να παραβλέψετε αυτά που πραγματικά έχουν αξία.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Σχετικά με Spyros Mygdanis

Spyros Mygdanis

Co-founder της EtherLogic και Web-Mobile Developer. Δημιουργεί και επιμελείται το περιεχόμενο του blog της EtherLogic και προγραμματίζει τη δημοσίευση άρθρων για θέματα που αφορούν το Internet Marketing. Στόχος του να κάνει γνωστές τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους στη δημιουργία και προώθηση της ιστορίας, της ιδέας τους ή της εταιρίας τους online!

Hashtags: #etherlogic #seo #internet #marketing #search #engine internet marketing seo 5 things to know

 

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?