Ένα νέο σύστημα διαφημίσεων για το Google Glass, τα επερχόμενα Augmented Reality γυαλιά της σχεδιάζει να εγκαινιάσει η Google, όπως αποκαλύπτει πατέντα που κατοχύρωσε την περασμένη Τρίτη.

Google Glass: Pay-per-gaze

Η πατέντα περιγράφει ένα νέο σύστημα πληρωμών που θα χρεώνει τους διαφημιστές ανάλογα με τον αριθμό των views που δέχονται οι διαφημίσεις τους από τους κατόχους Google Glass. Βάσει ειδικής τεχνολογίας, θα καταγράφεται το βλέμμα του χρήστη και θα προσδιορίζεται τι ακριβώς κοίταξε κάθε φορά, για πόση ώρα και αν κοίταξε απευθείας στη διαφήμιση ή απλά αυτή περιήλθε στο οπτικό του πεδίο.

Google Glass: Pay-Per-Emotion

Συνεχίζοντας, η πατέντα αναφέρει ότι παράλληλα θα καταγράφονται και τα συναισθήματα του χρήστη στην όψη της κάθε διαφήμισης συλλέγοντας ανώνυμα στατιστικά στοιχεία και χρεώνοντας ανάλογα τους διαφημιστές.

Ενδεχομένως πρόκειται για σχέδια που θα παραμείνουν μόνο στα χαρτιά και δε θα υλοποιηθούν ποτέ (τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον), ωστόσο με τη Google ποτέ κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος…

Σύμφωνα λοιπόν με τον Έρικ Σμιτ, πρόεδρο της Google,η consumer έκδοση του Google Glass θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014. 

Εσείς θα αγοράσετε το Google Glass όταν έρθει στην Ελλάδα;

Πηγή: http://www.techgear.gr

Hashtags: #etherlogic #googleglass #ads

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?