Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) επιδιώκει την επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο προωθεί την παροχή «κουπονιών» (vouchers) ύψους έως 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέτουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις οι περιφέρειες των κρατών – μελών.

ecommerce-funding-1b

Τα vouchers θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με εξειδικευμένες υπηρεσίες για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, ηλεκτρονικό εμπόριο ή για την υιοθέτηση πιο προηγμένων ψηφιακών λύσεων. Το πρόγραμμα ήδη έχει εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία, στις ισπανικές περιφέρειες της Μούρθια και της Εστρεμαδούρα.

Διαβάστε ακόμα: Affiliate Marketing – Χιλιάδες Έλληνες στρέφονται στην «αποδοτική» ιντερνετική διαφήμιση

Το παρουσίασαν χθες, η Επίτροπος για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, Νέλι Κρους και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν. «Οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό, εξάγουν με διπλάσιο ρυθμό και δημιουργούν διπλάσιες θέσεις εργασίας. Κάθε εταιρεία θα πρέπει να τις αξιοποιήσει με τον τρόπο που το κάνουν στη Μούρθια και στην Εστρεμαδούρα», υποστήριξε η κ. Κρους. Η Κομισιόν εξέδωσε ειδικό εγχειρίδιο (blueprint) προς τις περιφέρειες αναφορικά με το πως θα προωθήσουν τα «κουπόνια» και θα επιλέξουν τις επιχειρήσεις που θα τα αξιοποιήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν, στις χώρες του G20, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στο Διαδίκτυο έχουν 22% περισσότερα έσοδα από εκείνες που δεν έχουν ή κάνουν μικρή χρήση, ενώ στη Γερμανία το 93% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αισθητή παρουσία στο Web αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους έναντι 50% που ήταν σε αυτές που δεν είναι online.

Πηγή: Fortune Greece

Hashtags: #etherlogic #websites #ecommerce ecommerce funding

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?