Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε τη μείωση του αριθμού διαφημίσεων που είναι διαθέσιμες στους διαφημιστές, ωστόσο σχεδιάζουν την εισαγωγή video ads στο news feed πιθανότατα το ερχόμενο φθινόπωρο! Mιλάμε για διαφημίσεις σε video κάτι το οποίο για την ώρα έχουμε δει μόνο στο #youtube. Γιατί όμως θα δούμε video ads στο #Facebook; Τι έχουν να περιμένουν οι διαφημιστές από αυτή τη νέα δυνατότητα προώθησης και πώς μπορούν να προετοιμαστούν για αυτήν;

Γιατί έρχονται video ads στο Facebook;

Σύμφωνα με το nielsen το 64% των διαφημιστών σχεδιάζουν να αυξήσουν το budget για online video ads αφού η αλληλεπίδραση του καταναλωτικού κοινού με αυτές τις διαφημίσεις γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Μία έρευνα που διεξήχθει από την εταιρεία WeSEE σημειώνει ότι το 30% των καταναλωτών δήλωσαν ότι θα έβλεπαν μια video ad (διαφήμιση) για ένα θέμα που μόλις δημοσίευσαν αν το video δεν ήταν μεγάλο σε διάρκεια ενώ υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από διαφημιστές για αυτό το νέο τρόπο προβολής υπηρεσιών, προϊόντων και brands. Οι παραπάνω αριθμοί ζωγραφίζουν μία ξεκάθαρη εικόνα για τις προτιμήσεις διαφημιστών και κοινού οπότε είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τα σχέδια του #Facebook.

Αναμένοντας (θεωρητικά) την είσοδο των video ads στο Facebook κοντά στον Οκτώβρη του 2013, θα παρακολουθήσουμε λογικά, σύμφωνα με την Financial Times, την δοκιμή της νέας διαφημιστικής μεθόδου από μεγάλα brand names όπως η Coca Cola, η Nestle, η Ford και η American Express.

Τι να περιμένουν οι διαφημιστές;

Οι video ads θα εμφανίζονται στο news feed και θεωρητικά θα ξεκινούν να παίζουν αυτόματα χωρίς μουσική για μέγιστη χρονική διάρκεια 15 δευτερολέπτων. Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιούν τον ήχο και σε αυτή τη περίπτωση το video θα ξεκινάει από την αρχή.

Αν η αρχική δοκιμή είναι επιτυχής το Facebook σχεδιάζει να προσθέσει κι άλλες δυνατότητες και να διαθέσει τα video ads σε περισσότερους διαφημιστές και εταιρείες. Τα video ads θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες στοχοποίησης κοινού όπως και οι υπόλοιπες διαφημίσεις εμπεριέχοντας όλες τις δημογραφικές, ψυχογραφικές και γεωγραφικές επιλογές. Είναι πιθανό ότι οι διαφημιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν και εδώ τα custom και lookalike audiences (αριθμός ανθρώπων που σχηματίζεται από email διυθύνσεις, τηλέφωνα και ids ή και από κοινά στοιχεία μεταξύ τους) για να μπορούν να στοχεύουν ακόμα πιο συγκεκριμένα τους καταναλωτές.

Το πόσο επιτυχείς θα είναι οι video ads θα εξαρτηθεί απο πολλούς παράγοντες όπως η κατάλληλη στόχευση κοινού, η ποιότητα του περιεχομένου και το πόσο σχετικό θα είναι αυτό με το προϊόν-υπηρεσία-brand. Οι περισσότερες διαφημίσεις που υπάρχουν ήδη αποπροσανατολίζουν τον θεατή και δε καταφέρνουν να περάσουν το μήνυμα της διαφήμισης. Σίγουρα πολύ σημαντικό θα είναι και η διάρκεια του video.

Προετοιμαστείτε για την νέα μέθοδο διαφήμισης

Πριν καν βγουν οι video ads στο Facebook οι διαφημιστές πρέπει ήδη να σχεδιάζουν και να προετοιμάζουν τις διαφημίσεις που θέλουν να τρέξουν. Οι διαφημιστές θα πρέπει:

  • Να ξεκαθαρίσουν ποιο ειναι το κοινό τους
  • Να δημιουργήσουν ελκυστικό περιεχόμενο με σχετικό μήνυμα με κάθε στοχευμένο κοινό
  • Να σχεδιάσουν υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα που πληρεί τις τεχνικές προϋποθέσεις (και τη διάρκεια του video – 15 δευτερόλεπτα)
  • Να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο δείχνει καλά ακόμα και σε μικρές οθόνες
Video Ads Εντυπώσεις

Ο χρόνος και η αντίδραση του κόσμου θα αποφασίσει το μέλλον των video ads. Ωστόσο μια γρήγορη ματιά στους αριθμούς και των διαφημιστών που σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη διαφημιστική μέθοδο αλλά και των καταναλωτών που δηλώνουν ανοιχτοί σε αυτή τη κίνηση του Facebook, δείχνει ότι τα video ads έχουν μεγάλη προοπτική. Εμείς προσωπικά στην EtherLogic τα αναμένουμε με ανυπομονησία!

Εσείς τι νομίζετε; θα αρέσει στο κοινό οι νέες διαφημίσεις;

Αν έχετε απορίες πάνω στο θέμα ή αν θέλετε να σας σχεδιάσουμε εμείς το video ad της εταιρείας σας επικοινωνείστε μαζί μας!

Hashtags: #socialmedia #videoads #facebook #ads

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?