Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους, που σέβεται τους επισκέπτες και πελάτες του website/eshop της να διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα και όποιες πληροφορίες ανταλλάσσουν μέσα από αυτό. Η κρυπτογράφηση, που κρύβεται πίσω από τα πιστοποιητικά SSL, επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο. Κατά τη διαδικασία ανταλλαγής δεδομένων, οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται, ώστε να μη μπορεί μία τρίτη πηγή χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση, να τις υποκλέψει ή να τις διαβάσει.

Διαβάστε ακόμα: 7 συμβουλές για να απογειώσεις τις online πωλήσεις μέσα στο 2014!

Τι είναι τα SSL Certificates;

Το SSL δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση ανάμεσα σε ένα web server και ένα web browser προστατεύοντας ευαίσθητα, προσωπικά δεδομένα που καταχωρούνται σε ένα website, όπως: στοιχεία πιστωτικών καρτών, στοιχεία σύνδεσης login (username & password), στοιχεία επικοινωνίας (contact).  Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο και διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα υποκλοπής, αλλοίωσης ή πλαστογράφησής τους.

Για να προστατεύσεις τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που επισκέπτονται το website σου, θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα πιστοποιητικό SSL και στη συνέχεια να το εγκαταστήσεις στο server, που φιλοξενείς την ιστοσελίδα σου. Όταν το πιστοποιητικό SSL είναι εγκατεστημένο σε μια ιστοσελίδα, ο χρήστης μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι πληροφορίες που εισάγει στο website είναι ασφαλείς και μόνο ο ιδιοκτήτης του website έχει πρόσβαση σε αυτές και μπορεί να τις δει.

Πώς λειτουργούν τα SSL Certificates;

Τα πιστοποιητικά SSL δημιουργούν μια ασφαλή και προστατευμένη σύνδεσηανάμεσα στον browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης και τον web server, που απευθύνετε. Μια απλή εξήγηση δίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

SSL Certificates πώς λειτουργεί

Εναλλακτικά, μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το fun video για να κατανοήσεις περισσότερα σχετικά με τα πιστοποιητικά SSL.

Διαβάστε ακόμα: Χτίστε προφίλ αξιοπιστίας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Γιατί χρειάζεσαι ένα SSL Certificates;

Εαν μεταδίδονται ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από το website/eshop σου είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις την εμπιστοσύνη του χρήστη, που το επισκέπτεται. Σύμφωνα με έρευνα του 2013 από το eMarketer.com, το 60% των χρηστών εγκαταλείπουν το “καλάθι αγοράς” και δεν ολοκληρώνουν μια παραγγελία γιατί δεν εμπιστεύονται την online διαδικασία συναλλαγής. Η χρήση ενός πιστοποιητικού SSL μπορεί να σταματήσει παρόμοια περιστατικά και να σε βοηθήσει να αυξήσεις τις online πωλήσεις και άρα, τα κέρδη μέσα από το eshop σου.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά μιας ασφαλούς σύνδεσης;

Ανάλογα με το πιστοποιητικό που θα επιλέξεις, θα είναι διαθέσιμες κάποιες ή όλες από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

– Λουκέτο: Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο, που εμφανίζεται στη μπάρα διεύθυνσης του browser και υποδηλώνει ότι η τοποθεσία είναι ασφαλής.

SSL Certificates louketo

– Περιβάλλον https: Το URL μιας ασφαλούς τοποθεσίας ξεκινάει με https, αντί http, όπου το γράμμα s υποδηλώνει την ασφάλεια, security.

SSL Certificates https

– Πράσινη μπάρα: Το πράσινο χρώμα στη μπάρα διευθύνσεων του browser υποδηλώνει τη χρήση Extended Validated πιστοποιητικού.

SSL Certificates prasini-mpara

– Trust Seals: Εμφανίζονται στην ιστοσελίδα για να υποδείξουν πως οι τοποθεσίες είναι ασφαλείς και ελεγμένες από τους παρόχους.

SSL Certificates trusted-seals

Ποιοί είναι οι διαπιστευμένοι πάροχοι SSL Certificates;

Η παγκόσμια αγορά των αρχών έκδοσης πιστοποιητικών SSL, αποτελείται από ένα μικρό αριθμό οργανισμών και, σύμφωνα με έρευνα από την W3Techs, το μερίδιο αγοράς των πιο μεγάλων εταιριών πιστοποίησης κυμαίνεται στα παρακάτω επίπεδα:

– Symantec, με μερίδιο αγοράς 38,1%

– Comodo Group, 29.1%

– Go Daddy, 13.4%

– GlobalSign, 10%

Για να αποκτήσεις το πιστοποιητικό SSL, που καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σου, θα χρειαστεί αρχικά να το εκδώσεις και στην συνέχεια να το εγκαταστήσεις στο πακέτο φιλοξενίας που έχεις επιλέξει για την ιστοσελίδα σου.

Διαβάστε ακόμα: Τι αλλάζει από 13 Ιουνίου στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ποιές είναι οι κατηγορίες των SSL Certificates;

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των sites που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά SSL. Κάθε αρχή έκδοσης του πιστοποιητικού SSL έχει την υποχρέωση να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της οντότητας, που αιτείται το πιστοποιητικό και ανάλογα με τα βήματα που ακολουθείται για την επιβεβαίωση, έχουν προκύψει τρεις βασικές κατηγορίες πιστοποιητικών SSL: DomainOrganization και Extended Validation.

– Domain Validation

Πρόκειται για πιστοποίηση βασικού επιπέδου. Το μόνο που χρειάζεται από τον οργανισμό που αιτείται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό είναι να επιβεβαιώσει ότι το domain name είναι έγκυρο και ανήκει στην ιδιοκτησία του. Δεν απαιτείται η κατάθεση κάποιου εγγράφου, αρκεί ένα απλό click στο verification link που στέλνει η αρχή έκδοσης στον διοκτήτη του domain name μέσω mail. Γι’ αυτό το λόγο τo πιστοποιητικό εκδίδεται και ενεργοποιείται άμεσα.

Συνίσταται για φυσικά πρόσωπα και μικρές επιχειρήσεις, που χρειάζονται άμεσα ένα πιστοποιητικό SSL και ενδείκνυται για σελίδες που απαιτούν ανταλλαγή πληροφορίας σε κρυπτογραφημένη μορφή π.χ. για login pages, σελίδες που υλοποιούν συναλλαγές μικρής κλίμακας, email servers κ.λπ.

– Organization Validation

Παρέχεται ασφάλεια υψηλότερου επιπέδου καθώς με το Organization Validation, η οντότητα πιστοποιεί τα εταιρικά της στοιχεία και την εταιρική της ταυτότητα, όπως:επωνυμίαπόλη, νομός, χώρα που εδρεύει η επιχείρηση. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να ζητηθούν εταιρικά έγγραφα από την εκδούσα αρχή για την επιβεβαίωση των παραπάνω πληροφοριών.

Συνίσταται για επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους, οι οποίες έχουν ανάγκη από μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας, με σκοπό να κερδίσουν τη μέγιστη δυνατή εμπιστοσύνη από τους πελάτες τους και να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

– Extended Validation

Πρόκειται για την αυστηρότερη διαδικασία ελέγχων με την κατάθεση εταιρικών εγγράφων προς την εκδούσα αρχή. Η διαδικασία αποτελείται από 7 επίπεδα και αφορά: την αποκλειστική ιδιοκτησία του domain name, την έδρα του οργανισμού, τη φυσική και νόμιμη υπόστασή του, τη λειτουργία του, την επιβεβαιώση ότι ο ίδιος ο οργανισμός αιτήθηκε την έκδοση του SSL καθώς και τη φυσική και νόμιμη ύπαρξη του νομίμου εκπροσώπου.

Συνίσταται για μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις online και e-commerce υπηρεσίες.

Οι επισκέπτες του website/eshop σου θέλουν να είναι σίγουροι ότι εκτιμάς και σέβεσαι την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. Ολοένα και περισσότεροι χρήστες γίνονται online shoppers και επιβραβεύουν τα brands, που έχουν προνοήσει για την δημιουργία ενός προστατευμένου και ασφαλούς ιστότοπου, επιλέγοντας τα για τις online αγορές τους.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

Πηγή: papaki.gr

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?