Ακόμα κι αν έχετε περάσει αμέτρητες ώρες και έχετε και έχετε ξοδέψει αξιόλογα ποσά στη στρατηγική σας σε ότι έχει να κάνει με το social media marketing, ακόμα νοιώθετε ότι κάτι σας λείπει! Κάτι που δε σας κάνει να αισθάνεστε ότι έχετε σχεδιάσει και υλοποιήσει την ενδεδειγμένη στρατηγική σας στα μέσα κοινωνική δικτύωσης! Συνήθως αυτό που λείπει, είναι μπροστά στα μάτια μας και είναι η λεγόμενη “παράλειψη των ασήμαντων σημαντικών”!

Διαβάστε ακόμα: Promoted Tweets – Διαφημίσεις και στο Twitter με βάση την συμπεριφορά σας στο Ίντερνετ

Μερικές από τις πιο γνωστές παραλήψεις είναι:

• Ενώ έχετε κάνει σπουδαία δουλειά στις σελίδες σας στα social media, έχετε παραλείψει να αναφέρετε το link με το οποίο οι φίλοι σας θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας! Αποτέλεσμα; Λιγότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για το ποιοι είστε!

• Αν όχι καθημερινά, σε τακτά χρονικά διαστήματα, νέες social πλατφόρμες κάνουν την εμφάνιση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+, Pinterest, Tumblr, Flickr, Stumbleupon, Pheed και άλλα πολλά αποτελούν μια λίστα που συνεχώς αυξάνεται…!! Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα και να δημιουργήσετε εταιρικές σελίδες σε όλα αυτά τα μέσα! Τη σχέση ποιότητας – ποσότητας την έχετε σίγουρα ακουστά!! Ασχοληθείτε λοιπόν με μία ή δύο πλατφόρμες και κοιτάξτε να το κάνετε καλά!

• Το email marketing ήταν ένας από τους πρώτους τρόπους που οι επιχειρήσεις ήταν σε θέση να συνδεθoύν απευθείας με τους υποψήφιους πελάτες. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι το email σας θα φτάσει στο inbox του πελάτη σας, και, αν επιλέξει να το ανοίξειι, θα είστε τυχεροί γιατί, στατιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλωτές επιλέγουν και διαβάζουν τέτοιου είδους αλληλογραφία, είναι και πρόθυμοι στο να τη μοιράζονται! Μη ξεχνάμε ότι είναι δυνατή η ενσωμάτωση των social media σε κάθε newsletter!

• Η ενσωμάτωση video στη social media marketing strategy και η προώθηση αυτού μέσω πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ενισχύσει πολύ τις θέσεις σας στις μηχανές αναζήτησης! Οι συνδεδεμένοι με εσάς φίλοι, είναι πολύ πιο πιθανό να παρακολουθήσουν ένα video ( ειδικά αν είναι 3S: short, sweet και sexy) σχετικό με το περιεχόμενο σας παρά να διαβάσουν ένα γραπτό σας!

• Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς αλλά η παραμονή του στη βασιλεία δεν είναι καθόλου σίγουρη! Όσο πιο πολυάσχολη γίνεται η καθημερινότητα μας, τόσο πιο πολύ δυσκολευόμαστε στο να παράγουμε ποιοτικό περιεχόμενο σε τακτική βάση! Η συχνή παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου, όχι μόνο σας βοηθά να χτίσετε το εμπορικό σας σήμα, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική SEO που ακολουθείτε!
Αν έχετε παραλείψει κάτι από τα παραπάνω «ασήμαντα» – σημαντικά κομμάτια του παζλ της στρατηγικής σας στα social media, είναι μια καλή ευκαιρία να το διορθώσετε και θα νιώσετε τη στρατηγική σας πιο…ολοκληρωμένη!

Πώς είναι η δικιά σας social media strategy; Έχετε εντοπίσει παραλλήψεις όπως οι παραπάνω; Αν θέλετε βοήθεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή μάθετε περισσότερα για τα social media εδώ!

Πηγή: spinningsm.com
Hashtags: #etherlogic #socialmedia #strategy

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?