Σε μια ενημέρωση από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, το Facebook δήλωσε: «Το όραμά μας είναι με την πάροδο του χρόνου να μπορεί να έρθει ένας διαφημιστής στο Facebook και να μας πει τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει. Τότε, τα διαφημιστικά μας εργαλεία θα προτείνουν αυτόματα τον σωστό συνδυασμό προϊόντων για να τον βοηθήσουμε να το πετύχει». Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα σε αυτή τη σειρά αλλαγών είναι να διακόψουν τα Sponsored Stories στις 9 Απριλίου του 2014.

Τι είναι όμως το Sponsored Story; Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι στη ροή ειδήσεων της αρχικής σας σελίδας στο Facebook εμφανίζονται διαφημίσεις για υπηρεσίες και προϊόντα, μερικά από τα οποία δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν. Υπάρχει μια εύκολη εξήγηση για αυτό: τα likes των φίλων σας, τα posts ή οποιαδήποτε άλλη αλληλεπίδραση με ένα brand που χρησιμοποιεί Sponsored Story, καθορίζουν το τι  εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων της αρχικής σας σελίδας.

social media marketing facebook sponsored stories

Έχει υπάρξει μεγάλη διαμάχη και αντίδραση για αυτό που συμβαίνει και έχει επέλθει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το Facebook χρησιμοποιεί την κοινωνική σας δραστηριότητα για να στοχεύσει τις διαφημίσεις. Μην απατάστε όμως, οι διαφημίσεις για επιχειρήσεις και προϊόντα είναι σίγουρο πως δε θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από το Facebook. Παρόλα αυτά, αυτές θα είναι πιο έξυπνα ενσωματωμένες και εξορθολογισμένες για να ταιριάζουν στην ιδέα του Facebook περί ‘κοινωνικού πλαισίου’.

Διαβάστε ακόμα: 4 συμβουλές για να αυξήσετε το engagement

Τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στο traffic των brand σελίδων και του brand marketing στο Facebook; Είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο οι απόψεις διίστανται. Ένα όμως είναι το σίγουρο, το Facebook δε θα κόψει τους δεσμούς με τον κόσμο της διαφήμισης, απλά θα προσπαθήσει οι χρήστες του να έχουν μια πιο ‘φυσική’ αλληλεπίδραση με την πλατφόρμα.

Πως βλέπετε αυτή την εξέλιξη; Πιστεύετε θα σας επηρεάσει αυτή η αλλαγή;

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Πηγή: Socialmediatoday.com

Hashtags: #etherlogic #social #media #marketing #fb #facebook #ads #sporsoredstories social media marketing facebook sponsored stories

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?