Ο συγγραφέας Goeffrey James εξηγεί ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει έναν επιχειρηματία σπουδαίο στον μοντέρνο κόσμο.

Οι ικανότητες στο management δεν κάνουν έναν επιχειρηματία σπουδαίο. Ούτε προσφέρουν πρόσβαση σε κεφάλαιο ή σε καινοτόμα σκέψη. Τι κάνει επιτυχημένο, λοιπόν, έναν επιχειρηματία;

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι η ικανότητα να καινοτομείς. Παρ’ όλα αυτά, αρκετές startups αποτελούν ανανεωμένες εκδόσεις υπαρχόντων επιχειρηματικών μοντέλων ή βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο καθημερινά προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρονται. Η υιοθέτηση της καινοτομίας βοηθάει, αλλά δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

Σε ότι αφορά την πρόσβαση στο κεφάλαιο, είναι αναμφισβήτητα δύσκολο να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, αν δεν έχεις τα χρήματα για να το κάνεις. Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν αρκετές επιτυχημένες startups που επιβίωσαν με τα μικρότερα δυνατά έξοδα στα πρώτα χρόνια ζωής τους.

Σπουδαίος Επιχειρηματίας

Σπουδαίος Επιχειρηματίας

Σχετικά με τις ικανότητες στο management; Οι επιχειρηματίες είναι γνωστοί για τα μικρά περιθώρια υπομονής που διαθέτουν και λίγοι εξ αυτών έχουν την ικανότητα να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους. Εξάλλου, αν ήθελαν να ασκήσουν πολιτική, θα εργάζονταν σε μια μεγάλη εταιρεία και δεν θα ξεκινούσαν κάτι καινούριο.

Υπάρχει μονάχα ένα πράγμα που κάθε σπουδαίος επιχειρηματίας πρέπει να διαθέτει: το θάρρος. Και το θάρρος είναι πολύ σπάνιο στις μέρες μας. Αρκετές μελέτες σε μεγάλα μέρη πληθυσμών, έχουν δείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν, περισσότερο από κάθε άλλο, την ασφάλεια.  Οι περισσότεροι θα ανεχθούν σχεδόν τα πάντα, αρκεί να αισθανθούν ασφαλείς.

Οι επιχειρηματίες δεν είναι έτσι.

Χρειάζεται θάρρος για να παραιτηθείς από την προβλεψιμότητα της εταιρικής δουλειάς.

Χρειάζεται θάρρος για να θυσιάσεις τα χρήματα που έχεις αποταμιεύσει για ένα startup.

Χρειάζεται θάρρος για να αναλάβεις το ρίσκο της αποτυχίας.

Χρειάζεται θάρρος για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Και φυσικά, χρειάζεται θάρρος, περισσότερο από κάθε άλλο, για να διατηρήσει τα ηνία, όταν η startup επιχείρησή σου ξεπερνάει την ικανότητά σου να τη διαχειριστείς.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι επιχειρηματίες θεωρούνται σαν οι αληθινοί ήρωες του μοντέρνου κόσμου…

Πηγή:http://www.advertising.gr/

#etherlogic @etherlogic.gr @business

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?