Είναι αρκετά συνηθισμένο κάποιες φορές, όταν σχεδιάζουμε ένα website να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Η προσήλωση μας στις λεπτομέρειες, μπορεί να μας κάνει να χάσουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να δημιουργούμε ένα user-friendly website. Ακολουθεί μια λίστα με τρία βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να κάνετε ένα όμορφο και ελκυστικό website.

1. Αποφύγετε την «ακαταστασία»

Αν το website σας στερείται ελεύθερου χώρου και είναι απ’ άκρη σε άκρη γεμάτο με φωτογραφίες, διαφημιστικά banners που αναβοσβήνουν και διάφορα άλλα objects, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Κατά τον σχεδιασμό του φροντίστε να αφήσετε αρκετό κενό χώρο, να μην παραφορτώνετε τις σελίδες για να μην δημιουργείτε σύγχυση στον επισκέπτη. Έτσι θα κρατήσετε την προσοχή του μόνο στα κύρια σημεία που επιθυμείτε και θα κάνετε το site σας πιο φιλικό καθώς ο επισκέπτης θα βρίσκει πληροφορίες που έχουν αξία για αυτόν.

Διαβάστε ακόμα: Βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την δημιουργία ενός Εshop

2. Ξεκάθαρη και εύχρηστη πλοήγηση

Το βασικότερο εργαλείο για το user experience είναι το navigation bar. Ένας ξεκάθαρος δηλαδή μηχανισμός πλοήγησης σε λογική σειρά. Ο επισκέπτης στο site σας πρέπει να μπορεί εύκολα κινηθεί από σελίδα σε σελίδα και να βρίσκει τις πληροφορίες που αναζητά. Έτσι λοιπόν το navigation bar πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις σελίδες του site σας και να είναι σε ευκρινές σημείο ξεχωριστά από το υπόλοιπο περιεχόμενο.

internet marketing user friendly websites

3. Call to action

Για πιο λόγο κάποιος επισκέπτεται το site σας; Είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον επισκέπτη της σελίδας σας ξεκάθαρο; Όταν σχεδιάζουμε μια ιστοσελίδα είναι χρήσιμο να έχουμε απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να παρέχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος αλλά δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε το call to action. Μια ξεκάθαρη δηλαδή προσκλήση στον επισκέπτη στο να προβεί σε μια ενέργεια πχ. «εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter». Το call to action μπορεί να έχει την μορφή κινήτρου, προσφοράς ή έκπτωσης και πρέπει να «στήνεται» με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακινεί το χρήστη να κάνει κάτι.

Διαβάστε ακόμα: Το γλωσσάρι των ιστοσελίδων!

Κακό user experience μπορεί να δημιουργήσει κακή εντύπωση στον επισκέπτη για την επιχείρηση σας. Οφείλετε να δώσετε προσοχή, χρησιμοποιήστε τα παραπάνω βήματα και κάντε το website σας πιο φιλικό.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Giorgos Kalaitzis

Hashtags: #etherlogic #websites #internetmarketing #userfriendly internet marketing user friendly websites

 

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?