Συχνά δέχομαι το ερώτημα πως μπορώ να ανέβάσω το site μου “ψηλά” στο Google. Δηλαδή στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Παλιότερα αυτό θα ήταν αρκετά εύκολο ερώτημα στο να απαντηθεί. Σήμερα όμως οι μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει αρκετά πολύπλοκες. Για παράδειγμα η μηχανή της Google χρησιμοποιεί πάνω από 250 κριτήρια για τις αναζητήσεις της. Έτσι οι εταιρείες παγκοσμίως πλέον ξοδεύουν αρκετά χρήματα για SEO. Ακολουθεί μια λίστα με τέσσερις από τους βασικότερους παράγοντες που παίζουν ρόλο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα keywords και ο ανταγωνισμός

Κατ’ αρχήν υπάρχουν τα keywords. Λέξεις δηλαδή ή φράσεις που χρησιμοποιούνται ως όροι αναζήτησης. Σε απλά λόγια δηλαδή αν η σελίδα σας περιέχει αρκετές φορές και σε σημαντικά σημεία τα keywords τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα πετύχετε. Βέβαια όσο πιο δημοφιλή και ανταγωνιστικά keywords χρησιμοποιείτε τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα. Είναι σίγουρο πως υπάρχουν αρκετά sites και blogs που χρησιμοποιούν τα ίδια keywords με εσάς κάνοντας το SEO σας πιο δύσκολο.

Διαβάστε ακόμα: (not provided) στα Keywords απο την Google, δεν χάθηκε και ο κόσμος!

Εξετάστε εναλλακτικά, λιγότερο ανταγωνιστικά keywords που επίσης μπορούν να φέρουν traffic. Πάντα χρειάζεται στην αρχή έρευνα και μελέτη των ανταγωνιστικών websites. Επιλέξτε λοιπόν σοφά τα keywords σας και αρχίστε να μοιράζεται σχετικό περιεχόμενο.

Το ποιοτικό και φρέσκο περιεχόμενο

internet marketing 4 seo factors

Η Google από το 2011 και μετά έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο στο χώρο του SEO. Με τις τρείς τελευταίες της αναβαθμίσεις Panda, Penguin και Humingbird έχει κάνει ξεκάθαρη στροφή πλέον επιβραβεύοντας την ποιότητα και το περιεχόμενο των ιστοσελίδων.

Έτσι λοιπόν πρέπει να δημοσιεύετε συνεχώς νέο και ποιοτικό περιεχόμενο ώστε να βελτιώσετε την κατάταξη σας. Κατά βάση όσο περισσότερο content δημοσιεύετε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Σημαντικό κριτήριο για τις μηχανές αποτελούν οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις καθώς και τα links προς το περιεχόμενο σας.

Τα backlinks

Η θεωρία πίσω από αυτό το κριτήριο είναι απλή. Η Google αντιλαμβάνεται τα links σαν θετικές ψήφους προς το website και το περιεχόμενο σας. Άρα όσο περισσότερα links έχετε προς το site σας τόσο το καλύτερο.

Διαβάστε ακόμα: Λάθη SEO που μπορούν να βλάψουν πραγματικά το website σας

Θέλει προσοχή όμως, να μην χρησιμοποιούμε επιθετικές πρακτικές. Μην αγοράζετε links που κάποιοι θα σας προσφέρουν και γενικότερα μην προσπαθήσετε να ξεγελάσετε την Google. Τα τελευταία χρόνια o αλγόριθμος της, εντοπίζει και τιμωρεί αυτές τις ενέργειες εξαφανίζοντας sites που το κάνουν αυτό από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η παρουσία στα Social Media

internet marketing 4 seo factors 2

Αν και πολλοί το αμφισβητούσαν έχει αποδειχθεί πλέον πως όσο πιο ισχυρή παρουσία έχει μια σελίδα στα social media τόσο καλύτερη κατάταξη πετυχαίνει. Τα λεγόμενα “Social Signals” δηλαδή τα likes, τα comments και τα tweets λαμβάνονται πλέον υπ’ όψη, όπως αποδεικνύεται και σε πρόσφατη έρευνα της searchmetrics.

Φροντίστε λοιπόν να συνδέσετε την ιστοσελίδα σας με τα social media. Επίσης δώστε την δυνατότητα στους επισκέπτες σας να διαμοιράσουν το περιεχόμενο σας σε Facebook, Twitter, LinkedIn και Google+ προσθέτοντας share buttons.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

ΓΚ @ EtherLogic

Hashtags: #etherlogic #internet #marketing #seo #rankings #keywords #google internet marketing 4 seo factors

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?