Τα social media είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητα για την επιτυχία του internet marketing πλάνου σας. Είναι ένα δυναμικό πεδίο που εξελίσσεται συνεχώς και τα best practices που χρησιμοποιούμε σήμερα, αύριο μπορεί να πάψουν να χρησιμοποιούνται. Επομένως, είναι απαραίτητο το commitment των επιχειρήσεων στην παρακολούθησή τους.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Φροντίστε να είστε ανθρώπινοι

Πάρα πολλά brands υπερ-αυτοματοποιούν την δραστηριότητά τους στα social media και κατακλύζουν το κοινό τους με διαφημιστικό spam, επειδή λανθασμένα θεωρούν ότι έτσι θα επεκτείνουν σημαντικά την εμβέλεια και την επιρροή τους. Το να συμπεριφέρεστε σαν ρομπότ δε θα σας κάνει να κερδίσετε followers, fans ή φίλους. Η ουσία είναι να είστε συνδεδεμένοι με τα κοινωνικά δίκτυα και να αλληλεπιδράτε με το κοινό. Το να δώσετε στην παρουσία σας στα social media μια προσωπική πινελιά θα κάνει το brand σας να φαίνεται πιο προσιτό και γνήσιο.

Διαβάστε ακόμα: Πως να αυξήσετε το κοινό σας στα Social Media

Βάλτε την αλληλεπίδραση στο επίκεντρο

Για να επιτύχετε στο social media marketing, θα πρέπει το brand σας να κάνει engage το κοινό του. Με άλλα λόγια, δώστε σημασία, ακούστε το κοινό σας και προωθήστε το δικό σας περιεχόμενο και τις δικές σας προσφορές. Συνομιλήστε με το κοινό σας, παρέχοντάς τους σχετικές και χρήσιμες απαντήσεις (σε πιθανές τους ερωτήσεις) και κατευθύνετέ τους ευγενικά σε κάποιον εκπρόσωπό σας ή στην ιστοσελίδα σας για περισσότερες πληροφορίες ή περαιτέρω εξυπηρέτηση. Κάντε την fan page σας ενδιαφέρουσα, διεξάγοντας διαγωνισμούς, κάνοντας δημοσκοπήσεις , έρευνες, μικρά κουίζ και φροντίστε να κοινοποιείτε τα αποτελέσματα

Όταν το κοινό σας έχει ερωτήσεις, να απαντάτε πάντα με άμεσο και φιλικό τρόπο. Εάν αργείτε πολύ να απαντήσετε, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκέφτονται ότι δεν ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς και κάτι τέτοιο θα βλάψει την εικόνα σας. Προσπαθήστε να μεγαλώσετε το κοινό σας στα κοινωνικά δίκτυα. Όσο περισσότερος κόσμος μιλά με εσάς και αλληλεπιδρά με το περιεχόμενό σας, τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχουν τα μηνύματά σας. Το αυθεντικό engagement είναι ο ταχύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε καινούριες σχέσεις στα social media.

social media marketing success tips

Επιμεληθείτε χρήσιμο περιεχόμενο

Η επιμέλεια του περιεχομένου, δηλαδή η εύρεση, συλλογή και δημοσίευση σχετικού και χρήσιμου περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα, θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε το κοινό σας. Το να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας και να μοιράζεστε το δικό σας περιεχόμενο δε σας κάνει κοινωνικό. Το ιδανικό θα ήταν να δημοσιεύετε το περιεχόμενό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ 9 πμ και 6 μμ. Υπάρχουν third-party εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τις δημοσιεύσεις σας σωστά. Η σωστή επιμέλεια του περιεχομένου μπορεί να αυξήσει το ποσοστό των ανθρώπων που σας ακολουθούν και να προωθήσει σημαντικά την παραγωγή κοινωνικών leads και conversions.

Διαβάστε ακόμα: 10 Social Media facts που πρέπει να ξέρεις

Να αφήσετε εκτός τις πωλήσεις

Το να είστε πιεστικοί ή να θέλετε υπερβολικά να πουλήσετε στα social media, είναι ένα συχνό λάθος. Δυστυχώς, πολλά brands βλέπουν ακόμα τα κοινωνικά δίκτυα κυρίως ως κανάλια διανομής περιεχομένου και όχι ως μέρη όπου το αυθεντικό engagement έχει αξία. Το να προσπαθείτε να πουλήσετε απευθείας στα social media δεν είναι ευπρόσδεκτη πρακτική. Τα social media υποτίθεται πως είναι ένα περιβάλλον όπου άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα έρχονται σε επαφή και ανταλλάσσουν ιδέες. Το κοινό σας δε θα ανεχθεί ενοχλητικά μηνύματα πώλησης, επομένως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παρέχετε εκείνες τις πληροφορίες που θέλουν, αλλά και πληροφορίες που μπορούν να δημιουργήσουν θέματα προς συζήτηση. Γι’ αυτό το σκοπό, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα CTAs, αλλά και η ποιότητα του περιεχομένου σας.

Αν και το social media marketing μπορεί να αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα, η πραγματική επιτυχία στα social media έρχεται όταν η παρουσία σας είναι engaging και εναρμονίζεται με το content marketing σας, τα CTAs, το email marketing και το website design. Γι’ αυτό ο σύγχρονος marketer πρέπει να είναι ενημερωμένος και ικανός να χρησιμοποιεί όλα εκείνα τα εργαλεία στο internet για να εκτελεί καλύτερα το marketing plan του.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Γιώργος Καλαϊτζής @ EtherLogic

Hashtags: #etherlogic #social #media #marketing social media marketing success tips

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?