Ο κόσμος των social media αλλάζει συνεχώς και προς το καλύτερο. Οι μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη δυναμική, θα πρέπει να ξεκινήσουν να αυξάνουν το κοινό τους στα social media το συντομότερο δυνατό.

Το να χτίσετε μία ‘κοινότητα’ στα κοινωνικά δίκτυα αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία που ωστόσο είναι πολύ ανταποδοτική, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές στα social media. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Να είστε συνεπείς

Το να κάνετε blogging και να αναβαθμίζετε συχνά τα προφίλ σας στα social media θα εξασφαλίσει μια σταθερή αύξηση του κοινού και των followers σας. Επίσης, αυτό είναι καλό για το SEO σας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό εύκολα.

social media marketing 4 tips for small business

Γίνετε πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για το κοινό σας

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να γίνετε πηγή πληροφόρησης που θα εκτιμήσει το κοινό σας. Μοιάστε περιεχόμενο όπως στατιστικά στοιχεία, άρθρα, κλαδικές αναφορές και άλλα χρήσιμα στοιχεία, προκειμένου να μεγαλώσετε την κοινότητά σας στα social media. Φροντίστε το περιεχόμενό σας να έχει σημασία και αξία για το κοινό σας και βρείτε νέους τρόπους για να κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον τους. Μη φοβάστε να δώσετε links και από άλλες πηγές, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αξιοπιστία σας μακροπρόθεσμα.

Διαβαστε ακόμα: Πέντε τρόποι να αυξησετε τις πωλήσεις σας μέσα απο το Facebook

Βελτιώστε τα προφίλ σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε business προφίλ το οποίο είναι ασαφές και αντιφατικό. Πριν μπείτε στη διαδικασία να αυξήσετε το κοινό σας, είναι αναγκαίο να κάνετε ξεκάθαρο στον κόσμο το ποιοι είστε και το τι κάνετε. Φροντίστε λοιπόν να βελτιώσετε το προφίλ σας στο Facebook, το Twitter, το Google+ ή το LinkedIn με σχετικές και ανανεωμένες πληροφορίες.

Προσθέτοντας προσωπικές, ανθρώπινες πινελιές θα ενισχύσετε τη θέση σας στα social media, καθώς δε θα είστε ένα ακόμη ψυχρό και απρόσωπο brand.

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη των visuals

Χρησιμοποιείστε οπτικά μέσα για να κρατήσετε το κοινό σας engaged. Μοιράζοντας φωτογραφίες βίντεο και infographics στο κοινό σας θα επιτύχετε μεγαλύτερη συμμετοχή του στην κοινότητά σας. Για παράδειγμα, υψηλής ποιότητας infographics είναι 30 φορές πιο πιθανό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον συγκριτικά με το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο. Εκτός από το να παρέχουν ελκυστική μορφή οπτικοποίησης δεδομένων, τα infographics είναι επίσης πολύ εύκολο να κοινοποιηθούν και έτσι επιτρέπουν στην επιχείρησή σας να διευρύνει το κοινό της.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

ΓΚ @ EtherLogic

Hashtags: #etherlogic #socialmedia #smallbusiness #community social media marketing 4 tips for small business

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?