Έχουμε πει αρκετές φορές σε προηγούμενα άρθρα μας, πως το website για μια επιχείρηση αποτελεί το σημαντικότερο asset on-line. Πάνω και γύρω από αυτό θα πρέπει να στηρίζεται όλη η στρατηγική για σωστή και ολοκληρωμένη προβολή στο διαδίκτυο. Επομένως κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα από το μέγεθος και το είδος της οφείλει να έχει πάντα ένα ενημερωμένο και σχεδιαστικά σύγχρονο website.

Σήμερα θα εξετάσουμε τους λόγους αυτούς που μπορεί να κάνουν επιτακτική την ανάγκη για ένα website redesign.

Το Design δείχνει «αρχαίο»

Ίσως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να προβείτε σε μια αλλαγή είναι το γεγονός ότι η σελίδα σας μοιάζει «αρχαία». Σε απλά λόγια ένα τέτοιο site απωθεί τους υποψήφιους πελάτες σας. Όσο πιο προσεγμένο και σύγχρονο design έχει υιοθετηθεί τόσο μεγαλύτερη αίσθηση αξιοπιστίας μπορεί να αποπνέει.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο απόλυτος δείκτης επιτυχίας ενός website;

Έχετε κάνει αλλαγές στην εταιρική σας ταυτότητα

Είναι εντελώς φυσιολογικό με το πέρασμα των χρόνων μια επιχείρηση να έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στην εταιρική της ταυτότητα. Αυτό μπορεί να είναι μικρή διαφοροποίηση στα χρώματα που χρησιμοποιεί ή σε κάποιες περιπτώσεις αλλαγή ακόμα και στο λογότυπο. Όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή στο branding τόσο ποιο πιθανό είναι το website της επιχείρησης να χρειάζεται αλλαγές ώστε να ταιριάζει στα νέα δεδομένα.

 

Δεν είναι φιλικό προς τις mobile συσκευές

Με την ολοένα αυξανόμενη χρήση smartphones και tablets δημιουργείται η ανάγκη τα websites να προβάλλονται σωστά σε όλους τους τύπους οθονών. Αν δεν φρονήσετε η εταιρική σας σελίδα να εμφανίζεται σωστά στις mobile συσκευές τότε είναι πολύ πιθανό να χάνετε αρκετούς υποψήφιους πελάτες. Για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στα analytics της σελίδας σας και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως το ποσοστό των επισκεπτών σας που χρησιμοποιεί smartphone ή tablet είναι τέτοιο που δεν μπορείτε πλέον να το αγνοείτε. Ίσως ήρθε ο καιρός για μια σημαντική αλλαγή.

Διαβάστε ακόμα: Responsive Web Design – Για να «παίζει» το site σου παντού

Δεν σας είναι εύκολο να ανανεώνετε το περιεχόμενο

Το περιεχόμενο που περιέχει μια ιστοσελίδα αλλά και η συχνότητα με την οποία το ανανεώνει είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για την αξιολόγηση της. Είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση να μπορεί σε περιοδική βάση να ανανεώνει κείμενα φωτογραφίες αλλά και ενημερωτικό υλικό όπως κατάλογοι και videos. Αν το website μιας επιχείρησης δεν περιλαμβάνει κάποιο CMS ένα σύστημα διαχείρισης δηλαδή του περιεχομένου τότε η διαδικασία αυτής της ανανέωσης είναι δύσκολη και χρονοβόρα για έναν απλό χρήστη. Αν αυτό ισχύει στην δική σας περίπτωση τότε θα πρέπει να σκέφτεστε σοβαρά το ενδεχόμενα να προχωρήσετε σε μια αναβάθμιση.

Έχετε μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές

Δεδομένου ότι οι καταναλωτές σήμερα ξεκινάνε την έρευνα τους από το διαδίκτυο είναι σίγουρο πως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα θέλατε το εταιρικό σας website να υστερεί σε σχέση με αυτά των ανταγωνιστών. Αν δείτε λοιπόν πως οι ανταγωνιστές έχουν επενδύσει σε αυτό τον τομέα και εσείς όχι τότε ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε μια ανανέωση.

Αν κάποιοι απο τους παραπάνω λόγους ισχύουν και στην δική σας περίπτωση τότε θα πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατό μια ριζική ανανέωση στο website της επιχείρησης σας.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Γιώργος Καλαϊτζής @ EtherLogic

 

Hashtags: #etherlogic #website #webdesign #redesign website redesign

3 Σχόλια

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?