Οι επιχειρήσεις σήμερα γνωρίζουν ότι το μέλλον του ίντερνετ βρίσκεται στα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες και κατ’ επέκταση στα mobile apps, τις εφαρμογές που τρέχουν στις κινητές συσκευές. Ωστόσο ενώ οι τάσεις της αγοράς και του ίντερνετ είναι ξεκάθαρες υπάρχει ακόμα το ερώτημα σε τι πλατφόρμα θα αναπτύξουν αυτές τις εφαρμογές. Το δίλλειμμα έρχεται στο ποια apps είναι καλύτερα: Native ή HTML5 Apps;

Πού πρέπει να κινηθούν οι εταιρείες και οι developpers; Παρακάτω θα εμβαθύνουμε στα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά της κάθε πλατφόρμας αλλά πρώτα ας δούμε τις βασικές διαφορές τους για να εξακριβώσουμε αν οι Native ή HTLM5 Apps είναι κατάλληλες για την επιχείρισή μας.

Διαβάστε ακόμη: Οι social media εφαρμογές κυριαρχούν στα smartphones!

Native Apps

Οι Native Apps είναι προγράμματα-εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες να τρέχουν σε συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα κινητών όπως το Android και το IOS. Τις κατεβάζουμε και τις αγοράζουμε από ένα κατάστημα εφαρμογών όπως το Google Play ή το Apple App Store και εγκαθίστανται κατευθείαν στο smartphone, τη ταμπλέτα ή οποιαδήποτε κινητή συσκευή έχει ο χρήστης.

Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι το Contacts, το Maps, το Calculator και παιχνίδια όπως το Angry Birds.

Native ή HTML5 Apps

YouTube Native App

HTML5 Web Apps

Οι HTML5 εφαρμογές είναι web εφαρμογές βασισμένες στην γλώσσα HTML5 που σχεδιάζει ιστοσελίδες. Μπορούν να τρέξουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που υποστηρίζει μοντέρνο browser όπως android, iOS, Symbian ή BlackBerry. Οι HTML5 εφαρμογές τρέχουν στο ίντερνετ και ο χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτές από τον browser της κινητής συσκευής που διαθέτει.

Παραδείγματα HTML5 εφαρμογών είναι το m.youtube.com, το mobile.twitter.com και το trademonster.com.

Native ή HTML5 Apps

YouTube Web App

Σύγκριση: Native ή HTML5 Apps

Native ή HTML5 Apps

Στην EtherLogic

Εμείς στην EtherLogic πιστεύουμε ότι για την ώρα είναι ισοπαλία και ανάλογα την ανάγκη της κάθε εταιρείας διαλέγουμε και κατάλληλη πλατφόρμα. Σαν εταιρεία σχεδιασμού mobile εφαρμογών μπορούμε να σχεδιάσουμε είτε Native είτε HTML5 Apps. Όμως όπως φαίνεται και από το infographic μας όλα δείχνουν ότι το μέλλον ανήκει στις HTML5 Web Apps.

Native ή HTML5 Apps

Δείτε το infographic μας και βγάλτε και εσείς τα συμπεράσματά σας!

Εσείς τι νομίζετε ότι ταιριάζει στην εταιρεία σας; Native ή HTML5 Apps; Θέλετε να σας σχεδιάσουμε mobile app για την εταιρεία σας; Επικοινωνείστε μαζί μας!

Hashtags: #etherlogic #mobileapps #mobilemarketing

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?