Η ανάπτυξη των website έχει περάσει μέσα από διάφορα trends όλα αυτά τα χρόνια έχοντας σαν στόχο πάντα να τραβήξουν την προσοχή και να διασκεδάσουν τον επισκέπτη. Μόνο που σήμερα ένα website μπορεί να αποτελεί μέρος του κύκλου πωλήσεων μιας επιχείρησης. Για την ακρίβεια είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που παράγει leads. Επιπλέον μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την εξυπηρέτηση πελατών διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους πελάτες σας.

Λίγα χρόνια πριν τα social media ήταν συνώνυμο της λέξης Facebook. Τώρα πλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί και από ένα κανάλι πλατφόρμα (Facebook) έχουν γίνει ένα σύνθετο multi-platform κανάλι, το οποίο αγκαλιάστηκε από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν η καθιερωμένη εταιρική ιστοσελίδα πρέπει, για άλλη μια φορά, να αλλάξει για να συμπεριλάβει τα social media και να αποτελέσει έναν υποστηρικτικό πυλώνα για την κοινωνική δικτύωση της επιχείρησης σας.

Διαβάστε ακόμα: O απόλυτος δείκτης επιτυχίας μιας ιστοσελίδας

Πως μπορεί να ενισχυθεί η κοινωνική δικτύωση της επιχείρησης σας μέσα από την ιστοσελίδα σας;

1. Φροντίστε όλες οι ενέργειες σας στα κοινωνικά δίκτυα τροφοδοτούν το εταιρικό σας website. Φροντίστε κάθε tweet, Facebook comment ή ακόμα και blog post να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στο website σας. Εκτός από το ότι εμπλουτίζει με φρέσκο περιεχόμενο την αρχική σας σελίδα, δίνει και μεγάλη ώθηση στο SEO σας.

internet marketing webesite social media

2. Βεβαιωθείτε ότι το site σας παρέχει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με όλες τις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων που η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί. Αυτό περιλαμβάνει εικονίδια για να σας ακολουθούν οι χρήστες στο Twitter, να κάνουν εγγραφή στο forum της επιχείρησης ή στο blog και να αλληλεπιδρούν με το Facebook ή το LinkedIn.

Διαβάστε ακόμα: Οι βασικότεροι δείκτες στα analytics που πρέπει να γνωρίζετε

3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η δυνατότητα σωστής δημοσίευσης ή κοινοποίησης. Φροντίστε όλες οι σελίδες σας να είναι optimized για αυτό το σκοπό. Ιδιαίτερα οι σελίδες που διαθέτουν case studies, άρθρα ή portfolio πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δημοσιεύονται εύκολα social media.

Εάν το website της επιχείρησης σας δεν περιλαμβάνει κάποιο στοιχείο από τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να το ανανεώσετε.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Γιώργος Καλαϊτζής @ EtherLogic

 

Hashtags: #etherlogic #internet #marketing #websites #social #media internet marketing webesite social media

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?