Όπως αναφέρει η έρευνα της Google για 48 χώρες, στην Ελλάδα το 36% του πληθυσμού διαθέτει κάποιο smartphone, ενώ οι χρήστες κινητών αποτελούν το 136% του πληθυσμού! Τέλος τo 40% των κατόχων κινητών τηλεφώνων έχει πρόσβαση στο internet μέσω της συσκευής τους.

social media marketing smartphones

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί κάποιες επιχειρήσεις δε τα καταφέρνουν με τα Social Media;

Η χρήση κινητών παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το κινητό σαν συσκευή έχει αξιοσημείωτα μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανά 100 άτομα αντιστοιχούν 117 συνδρομές κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε ακόμα: Νέα call-to-action από το Facebook για τα mobile apps

Τι γίνεται σε διαφημιστικό επίπεδο στα κινητά;

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το κινητό σαν συσκευή έχει αξιοσημείωτα μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό των διαφημιστικών impressions που προβάλλονται σε κινητές συσκευές αυξάνεται έναντι των desktop συσκευών.

Τα στοιχεία του Facebook παγκοσμίως συμφωνούν με αυτό το trend. Μηνιαία έχει 1,15 δις επισκέπτες, ενώ από κινητές συσκευές το επισκέπτονται πάνω από 819 εκατομμύρια επισκέπτες (στοιχεία μέχρι 30/06/13, πηγή). Το τελευταίο αντιστοιχεί σε αύξηση 51% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

Διαβάστε ακόμα: Online Πληρωμές στο Facebook

Τι σημαίνει για την παρουσία μου στα social media η άνοδος της χρήσης των mobile συσκευών;

Η αυξανόμενη χρήση των κινητών συσκευών για χρήση του Facebook, αλλά και του web γενικότερα, επιβάλλει πλέον το mobile να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της social media στρατηγικής. Ενδεικτικά,
• Οι διαφημίσεις μας είναι σημαντικό να μετριούνται ξεχωριστά ανά τύπο συσκευής, ώστε να αποκτούμε εικόνα του πώς αλληλοεπιδρά το κοινό μας με αυτές ανά τύπο συσκευής
• Τα applications που σχεδιάζουμε για τα social media πρέπει να είναι optimized για κινητές συσκευές, ως προς τη λειτουργικότητά τους.
• και το πιο σημαντικό: Το περιεχόμενο της σελίδας μας να είναι optimized για Mobile συσκευές σε επίπεδο κειμένου αλλά και εικόνας.

Πηγή: spinning.com

Εσείς έχετε παρουσία στα social media; Θέλετε βοήθεια στο σχεδιασμό διαφημιστικής καμπάνιας μέσα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα; Αν ναι επικοινωνείστε μαζί μας και αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα άρθρα της EtherLogic γραφτείτε τώρα στο newsletter μας!

Hashtags: #etherlogic #socialmedia #mobilephones #smartphones

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?