Ο μέσος χρήστης είναι δύσκολο να επιλέξει κάποια από τα χιλιάδες SEO tips που υπάρχουν. Online μπορεί κανείς να βρει απεριόριστο υλικό σχετικά με την βελτιστοποίηση ενός website ή με το πως μπορεί το blog του να γίνει πιο φιλικό στις μηχανές αναζήτησης. Αμέτρητα άρθρα, tutorials, ebooks, whitepapers, social media groups που συζητούν για τις καλύτερες τεχνικές SEO, ειδικά σχεδιασμένα webinars που φιλοξενούν SEO gurus και πολλά ακόμα. Για εσάς λοιπόν  που ενδιαφέρεστε για το Internet marketing δείτε τι λειτουργεί καλύτερα και ποιές ενέργειες προτείνονται ώστε να εμφανίζεται ένα website “ψηλά” στην δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, Google.

Προτού μελετήσετε τα 6 βασικά tips που συγκεντρώσαμε για εσάς, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι οι SEO ενέργειες προτείνεται να γίνονται με γνώμονα τους χρήστες και όχι τις μηχανές αναζήτησης. Εξάλλου οι χρήστες είναι εκείνοι που θα επισκεφθούν, θα σχολιάσουν, θα κοινοποιήσουν, θα μοιραστούν το περιεχόμενο του website σας, στοιχεία τα οποία θα αξιολογήσει στην πορεία η Google για να εμφανίσει το website ή blog σας ψηλά!

internet marketing seo tips

1. Το περιεχόμενο μετράει, ωστόσο η Google επιβραβεύει τα websites που προσφέρουν ποιοτικό περιεχόμενο! Ο χρήστης θέλει να διαβάζει πληροφορίες χρήσιμες και συνοπτικές, που θα μπορεί εύκολα να τις μοιραστεί με άλλους χρήστες. Φρόντιστε να προσφέρετε αξία σε κάθε χρήστη και εκείνος θα σας ανταμείψει με τα θετικά σχόλιά του. Επίσης, όταν το περιεχόμενο σας πρόκειται να αναδημοσιευτεί από άλλα websites (backlinks), πχ. ένα δελτίο τύπου, φρόντιστε κάθε φορά να είναι κάτι «φρέσκο» και με ουσία, καθώς αυτό δείχνει στις μηχανές αναζήτησης ότι το website ενημερώνεται συχνά και αυξάνει την δημοτικότητα του.

Διαβάστε ακόμη: Λάθη που μπορούν να βλάψουν το SEO σας

2. Φρόντιστε για τα metadata, το URL structure, τα internal links, τα keywords:

  • Βελτίωστε τα metadata με σύντομες περιγραφές έως 70 χαρακτήρες στον τίτλο και έως 150 χαρακτήρες στην περιγραφή,
  • Τροποποίηστε την URL δομή ώστε να “βγάζει νόημα” και το Googlebot και ο χρήστης. URLS της μορφής http://www.myXXbrand.gr/uMphWbIQuAdke0Dre δεν θα σας βοηθήσουν.
  • Δημιούργηστε σωστά internal links, για παράδειγμα όταν ο χρήστης επιλέγει μια συγκεκριμένη υποκατηγορία στο site σας να οδηγείται σε αυτή και όχι στην homepage
  • Τοποθέτηστε σχετικά και κατάλληλα keywords στο περιεχόμενο του website αλλά και σε όλα τα παραπάνω. Φρόντιστε όμως να μην το παρακάνετε, γιατί δεν θα βγάζει νόημα ο χρήστης και ίσως επηρεαστεί αρνητικά η κατάταξη του site σας.

3. Χρησιμοποίηστε τα εργαλεία που έχει σχεδιάσει η Google για εσάς, όπως το Google Webmaster Tools, καθώς εκεί θα βρείτε ότι χρειάζεστε για SEO tips, όλα γραμμένα από τον ειδικό!

Διαβάστε ακόμη: Νεα πλατφόρμα marketing στο Facebook

4. Για εσας που χρησιμοποιείτε το CMS της WordPress και στερείστε γνώσεις προγραμματισμού, ρίξτε μια ματιά και στα WP plugins! Θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα και απόδοση του website ή blog σας, με τα περισσότερα plugins να προσφέρονται δωρεάν.

5. Μην αμελείτε τους mobile users και επένδυστε στην mobile version του website σας, προσφέροντας στους χρήστες design που ανταποκρίνεται στην μικρή οθόνη με το responsive web design. Εφόσον όλα περιστρέφονται γύρω από την σχετικότητα, φρόντιστε να καθοδηγείτε τους mobile users σε σχετικές σελίδες, ειδικά διαμορφωμένες για όποια mobile συσκευή χρησιμοποιούν, θα το εκτιμήσουν και οι χρήστες και η Google!

6. Επένδυστε στα social media! Η δημοτικότητα ενός website (popularity), η εμπιστοσύνη που εμπνέει στον χρήστη (trust) και το κύρος (authority) του περιεχομένου και του συγγραφέα ενός blog, είναι κάποιοι από τους σημαντικούς δείκτες μέτρησης που υπολογίζει η Google για να εμφανίσει το website σου “ψηλά”. Φρόντιστε να περιλαμβάνονται social sharing buttons στο website σας για να είναι εύκολο για τον κάθε χρήστη να μοιράζεται το ποιοτικό περιεχόμενο σας με την social κοινότητα. Βελτιστοποίηστε την εμφάνιση και δημοτικότητα του website ή blog σας στα social media, προώθηστε τις συζητήσεις και τα recommendations γύρω από το brand σας και η online παρουσία σας θα απογειωθεί!

Πηγή: papaki.gr

Hashtags: #etherlogic #internetmarketing #onlinemarketing #seo #seotips #google

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?