Νόμιμη είναι πλέον, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η λειτουργία του Street View στην Ελλάδα και η προβολή δεδομένων σε αυτό από τους ελληνικούς δρόμους. Πρόκειται φυσικά για τη γνωστή υπηρεσία της Google, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πλοηγηθούν τρισδιάστατα σε πολλές περιοχές της υφηλίου, μέσω φωτογραφιών υψηλής ποιότητας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2008, όταν η Google έκανε γνωστό πως ξεκινούσε τότε τις διαδικασίες επεξεργασίας δεδομένων με σκοπό τη λειτουργία της υπηρεσίας και στην Ελλάδα. Μερικούς μήνες μετά, η Αρχή ζητούσε περισσότερες διευκρινήσεις γύρω από το θέμα, σταματώντας παράλληλα και την όποια πραγματοποίηση εργασιών για το Street View στην χώρα μας από την πλευρά της Google. Στη συνέχεια, η Αρχή έθεσε το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα πρέπει να γίνει η λειτουργία της υπηρεσίας, με τη Google να δείχνει σύμφωνη με αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Πρωταγωνιστές σε διαφημίσεις, οι χρήστες των υπηρεσιών της Google

internet marketing google street view in greece

Έτσι, με πρόσφατη απόφαση της, η Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κρίνει νόμιμη τη λειτουργία της γνωστής υπηρεσίας εικονικής περιήγησης, Google Street View, για τους δρόμους ελληνικών περιοχών, υπό τους όρους που αναφέρονται στην εκδοθείσα απόφαση. Σύμφωνα με αυτούς, η Google θα πρέπει να ενημερώνει, μέσω του Τύπου, για διαδικασίες πραγματοποίησης λήψεων φωτογραφιών, να θολώνει αυτόματα πινακίδες αυτοκινήτων και πρόσωπα (παρέχοντας και τη δυνατότητα αιτήματος περαιτέρω θόλωσης από χρήστες), ενώ θα πρέπει να δίνεται και η δυνατότητα θόλωσης οικιών, με σχετικό αίτημα ακόμη και πριν την έναρξη της υπηρεσίας (και ικανοποίηση αυτού εντός πέντε ημερών).

Φυσικά, αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πότε θα είναι και επισήμως διαθέσιμο το Google Street View για εικονική πλοήγηση μέσω φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης στους δρόμους της χώρας μας.

Αν θέλετε να μείνετε ενήμεροι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic.

Πηγή: myphone.gr

Hashtags: #etherlogic #google #googlemaps #streetview internet marketing google street view in Greece

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?