Η Google ανακοίνωσε εχθές πως μέχρι το τέλος του 2013 το Google Analytics θα σταματήσει να υποστηρίζει τον Internet Explorer 8. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες της πλατφόρμας της Google θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον browser της Microsoft μόνο στις εκδόσεις IE9 και πάνω. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει μόνο τον Internet Explorer. Οι Chrome, Firefox, Safari καθώς και οι υπόλοιποι browsers μένουν ανεπηρέαστοι.

google-analytics-internet-explorer

Η Google δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το τέλος της υποστήριξης του IE8, απλά ενημέρωσε πως δίνει στους χρήστες τρίμηνή διάρκεια για να προετοιμαστούν για την αλλαγή. Περίπου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου δηλαδή.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια για να επιταχύνουμε τον ρυθμό με το οποίο καινοτομούμε αλλά και για να βοηθήσουμε το κοινό να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες του web που εισάγουμε στο νdesign του Google Analytics. Ο απώτερος στόχος μας είναι να προσφέρουμε ανώτερο “user experience” για κάθε χρήστη του Google Analytics. Το traffic από χρήστες του ΙΕ8 θα συνεχίσει να μετριέται κανονικά.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγός για τα Google Analytics

Το τελευταίο σχόλιο είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι ο IE8 είναι ακόμα ο πιο διάσημος browser. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι χρήστες των Windows XP δεν μπορούν να αναβαθμίσουν τον browser τους σε ανώτερη έκδοση. Ο Internet Explorer 9 είναι διαθέσιμος μόνο για Vista και Windows 7 ενώ οι IE10 και IE11 είναι μόνο για windows 7 και Windows 8.

Τα windows xp τον τελευταίο μήνα έπεσαν κάτω από 35% σε μερίδιο αγοράς. Αυτό σημένει πως μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν IE9 ή IE10.

Ο IE8 και οι προκάτοχοι του χάνουν συνεχώς κοινό αλλά όχι όσο γρήγορα η ίδια η Microsoft θα ήθελε. Η εταιρεία θα ήθελε να μετακινήσει τα εκατομμύρια χρήστες των XP στα windows7 ή στα windows8.

Διαβάστε ακόμη: Τι είναι το SEO και για ποιο λόγο το χρειάζομαι;

Να υπενθυμίσουμε πως η Microsoft σκοπεύει να αποσύρει εντελώς την υποστήριξη για τα XP τον Απρίλιο του 2014.

Εσείς πιο Browser χρησιμοποιείτε; Αφήστε μας το σχόλιο σας;

Πηγή: The Next Web

Hashtags: #etherlogic #google #analytics #internetexplorer #ie8

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?