Γιατί χρειάζεστε ένα καλό domain name;

Στις μέρες μας, η επιλογή του domain name παίζει σημαντικό ρόλο για την παρουσία σας στο internet και ίσως είναι το κλειδί για την παρουσία σας στο διαδίκτυο γιατί το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή ο αναγνώστης σας είναι το όνομα του site σας.

Ένας βασικός λόγος είναι για να μπορεί εύκολα να το θυμάται ο αναγνώστης σας ώστε να επιστρέψει στη σελίδα σας, χωρίς να χρειάζεται να του το υπενθυμίζετε εσείς με κάποιο τρόπο.

Πέρα από αυτά όμως, το site σας χρειάζεται ένα καλό όνομα γατί είναι και θέμα marketing!

Διαβάστε ακόμα: Είσαι όντως ο ιδιοκτήτης του domain σου;

Domain name

Πώς να επιλέξετε ένα καλό domain name;

Για την αναζήτηση του domain name σας υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά καλό είναι να λάβετε υπόψιν σας τουλάχιστον τα παρακάτω:

✔ Ποιο είναι το θέμα του site σας; – Πολλές ιστοσελίδες έχουν πάρει το όνομα τους από το ίδιο το θέμα του site.
✔ Τι θέλετε να πετύχετε με το website σας; – να κερδίσετε χρήματα, να χτίσετε το προφίλ σας, να στηρίξετε μια επιχείρηση, να δώσετε πληροφορίες για το χόμπυ σας ή για κάτι που είστε εξπέρ.
✔ Σε τι ύφος είναι γραμμένο; – χιουμοριστικό, επαγγελματικό, περιγραφικό.
✔ Σε ποιο κοινό απευθύνεστε; – σε επαγγελματίες, σε νέους, σε geeks κ.τ.λ.

Βέβαια, όπου υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Έτσι, σίγουρα θα βρείτε και μερικά πολύ επιτυχημένα websites που αγνοούν όλα τα παραπάνω! Καλό είναι όμως να μην πάμε για την εξαίρεση αλλά για τον κανόνα, έτσι δεν είναι;

logomotion_domain_names

7 Tips για ένα καλό domain name!

Να θυμάστε, ότι αυτά τα tips είναι απλώς οδηγίες. Μπορείτε να επιλέξετε να τα ακολουθήσετε ή όχι και απλά να εμπιστευτείτε την κρίση σας για το ποιο domain είναι καλύτερο για σας.

1. Μήκος domain – τα μικρότερα είναι καλύτερα για διάφορους λόγους – είναι πιο εύκολο να τα θυμόμαστε, αφήνουν λιγότερα περιθώρια για λάθη όταν τα πληκτρολογούμε, είναι καλύτερα για την word of mouth (online ή offline) διαφήμιση, είναι πιο ευχάριστα οπτικά (π.χ. στην επαγγελματική σας κάρτα) κλπ.

2. Εύκολο domain – Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ένα domain θα πρέπει να είναι εύκολο να το προφέρεις και να το θυμάσαι για να το πληκτρολογήσεις. Πολλές φορές έχει συμβεί το domain να μην είναι εύκολο να βρεθεί και τότε απλώς εγκαταλείπουμε γρήγορα.

3. Τελεία……τι? (.gr, .com, .net, .org) – υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ποια είναι ιδανική κατάληξη για το domain σας μετά την τελεία. Το .com είναι η πιο δημοφιλής κατάληξη παγκοσμίως, αλλά επιλέγοντας κάτι διαφορετικό μπορεί να σας βοηθήσει εξίσου. Εάν απευθύνεστε σε ένα συγκεκριμένο κοινό, όπως τους χρήστες στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος να μην αγοράσετε ένα .gr. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις καταλήξεις και την σημασία τους.

4. Παύλες – ένα καλός λόγος που μπορεί κάποιος να αγοράσει domain με παύλα (π.χ to-etherlogic.gr) είναι γιατί »όλα τα καλά ονόματα» τα έχει προλάβει άλλος. Γενικά όμως, είναι πιο δύσκολο για τους αναγνώστες να θυμούνται το όνομα αλλά και λίγο ενοχλητικό για να το κάνεις spelling. Όσοι πιο πολλοί οι χαρακτήρες στο domain τόσες πιο πολλές πιθανότητες μιας λανθασμένης πληκτρολόγησης. Προσωπικά, δεν με πειράζει η μια παύλα αλλά τα-domain-που-έχουν-πολλές-παύλες-με-μπερδεύουν-λίγο.

5. Προσωπικά ονόματα – αν η αναγνώριση του όνοματός σας στον τομέα σας είναι σημαντική, όπως για τους δικηγόρους, γιατρούς, συγγραφείς, ή άλλους επαγγελματίες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομά σας ως domain name.

6. Αγοράστε 2-3 παρεμφερή Domains – Συνηθίζεται αρκετοί χρήστες να αγοράζουν παρόμοια domains από αυτό το αρχικό, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε ένα domain .gr αξίζει τον κόπο να πάρετε και το .com, ή αν μπορείτε ακόμα να πάρετε και ανορθόγραφα domains, με παύλα και χωρίς παύλα ή άλλες παρόμοιες λογικές. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να σας προστατεύσει από τους ανταγωνιστές και την κακόβουλη χρήση.

7. Η γνώμη των άλλων – Αξίζει τον κόπο να ρωτήσετε ένα – δύο αξιόπιστους φίλους σας για μια δεύτερη γνώμη. Είναι ενδιαφέρον να δείτε πώς ακούγεται σε ένα άλλο πρόσωπο εκτός από εσάς.

Θέλετε βοήθεια για τη κατωχύρωση domain name της ιστοσελίδας σας; Στην EtherLogic αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κατωχύρωσης και σας προσφέρουμε χώρο για την ιστοσελίδα σας ΔΩΡΕΑΝ! Επικοινωνείστε μαζί μας για περισσότερα!

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Papaki.gr

Hashtags: #etherlogic #websites #domainname

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

EtherLogic P.C. © 2019  - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?